Prva videokonferencija Hrvata iz Dublina, Borova sela i Širokog Brijega

Prva videokonferencija između Hrvatske škole u Dublinu, Osnovne škole Blago Zadro u Borovom naselju te Druge osnovne škole Široki Brijeg održat će se u subotu, 23. lipnja, u 11 sati i trajat će 45 minuta.

Navedeno umrežavanje škola provodi se u sklopu projekta “Korijeni” čiji je nositelj Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Projekt je pokrenut s ciljem jačanja svijesti o nedjeljivosti hrvatskog naroda i poticanja njegovog zajedništva, ali i svladavanja komunikacijskih barijera između Hrvata u RH i izvan nje, poglavito među najmlađim generacijama, te kao pomoć hrvatskim školama u inozemstvu koje njeguju višedesetljetne tradicije učenja i poučavanja hrvatskog jezika.

Uz učenike, profesore i ravnatelje, u videokonferenciji će sudjelovati predsjednik Donjeg doma irskog Parlamenta Sean O Fearghail, veleposlanik RH u Irskoj Ivan Mašina te voditeljica nastave Ojdana Pleše.

Što se tiče Hrvatske sudjelovat će državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske (SDUHIRH) Zvonko Milas, glasnogovornica tog ureda Marija Pušić, voditeljica Službe za pravni položaj, kulturu i obrazovanje hrvatskog iseljeništva Croatiana Orešković te ravnateljica škole Anica Špoljarić.

Iz Širokog Brijega sudjelovat će gradonačelnik Miro Kraljević, savjetnica s posebnim položajem za BiH u SDUHIRH-u Žana Ćorić te ravnatelj škole Miljenko Galić, priopćio je SDUHIRH.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.