Prva večer Devetnice u Širokom Brijegu

U ponedjeljak 6. kolovoza 2012. počele su Devetnice Velikoj Gospi u Širokom Brijegu. U prekrasnom ambijentu dvorišta širokobriješke crkve Uznesenja BDM okupilo se nekoliko tisuća vjernika.

Program je započeo u 18 sati krunicom, pripravom za svetu ispovijed i pojedinačnom svetom ispovijedi. U 19 sati počela je zavjetna molitva Širokobriješkoj Gospi i euharistijsko slavlje. Svetu misu predvodio fra Franjo Mabić, župnik u Izbičnu. Fra Franjo nam je govorio o temi S Marijom, Majkom Sina Božjega. Dotaknuo se mnogih tema koje su bile popraćene životnim zgodama. Između ostalog, dotaknuo se tema kako ljudi govore jedni o drugima. Istina je da ćemo često puta osuditi tuđe postupke iako ne znamo razloge. Često ćemo prezreti tuđe odluke bez razmišljanja. “O drugima govoriti tako lijepo kao što bi govorili da su umrli.”

Na kraju se izmolila zavjetna molitva koju je predvodio župnik fra Stipe Biško. A na prvoj devetnici pjevao je zbor Frame Široki Brijeg.

Večerašnju devetnicu predvodi fra Dario Dodig, župnik na Čerinu, na temu ”S Marijom, Majkom djece Božje”. Cijeli program Devetnica možete vidjeti OVDJE.

(www.jabuka.tv | Foto: Arhiva Jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.