Prva europska država koja je uvela obavezno cijepljenje

Austrijski parlament izglasao je u četvrtak obavezno cijepljenje protiv koronavirusa za odrasle od 1. veljače 2022.

Austrija je prva država Europe koja je uvela obavezno cijepljenje.

Zastupnici su glasali sa 137 za i 33 protiv obaveznog cijepljenja, koje će se primjenjivati ​​na sve stanovnike u dobi od 18 i više godina.

Izuzeci su trudnice, osobe koje se iz zdravstvenih razloga ne mogu cijepiti ili koje su se oporavile od infekcije koronavirusom u posljednjih šest mjeseci.

Za početak, nadležni će pisati svakom kućanstvu kako bi ga obavijestili o novim pravilima, prenosi Index.

Od sredine ožujka policija će tijekom rutinskih provjera početi provjeravati status cijepljenja ljudi; osobe koje ne mogu predočiti dokaz o cijepljenju bit će zamoljene da to učine u pisanom obliku, a ako to ne učine, bit će kažnjene novčanom kaznom od 600 do 3.600 eura.

Obaveza cijepljenja bi trebala ostati na snazi ​​do kraja siječnja 2024. Stručno povjerenstvo će svaka tri mjeseca izvještavati vladu i sabor o napretku cijepljenja.

Vlada je prvobitno namjeravala da se obaveza odnosi na sve stanovnike od 14 i više godina, ali je to promijenila u 18 godina.

(www.jabuka.tv)

12 komentara

  • Dobro ti ce se osramotiti, drugi ukidaju oni uvode. Znate sta Su Jos uveli, Tombolu, ovi Sto se cijepe ulaze u bubanj za izvlacenje poklon bonova od 500€ 🤣🤣🤣🤣

  • E moji Austrijanci.Dolazi smrt na vaša vrata.Sve me ovo podsjeća na tekst iz Biblije kada je Jahve kaznio Egipćane desetom najstrašnijom kaznom.Svi koji nisu obilježili krvlju od ovna ovratnike svojih kuća sa svih strana Jahve im je pobio prvorođenčad.Ovdje će svi oni koji se nisu cijepili biti zaštićeni krvlju žrtve koju su prinijeli Bogu za zaštitu sebe i svoje djece dok će cijepljeni osjetiti sve”blagodati”tog smrtonosnog otrova kojeg su milom ili silom ubrizgali u svoje tijelo.Živi bili pa vidjeli.S druge pak strane postoji mogućnost,no da li je ona realna je drugo pitanje da austrijski osviješteni narod svojom krvlju zaustavi najgore zlikovce u povijesti čovječanstva koji ih žele pobiti i porobiti.Stoga molimo ustrajno milosrdnog Boga za spas Božjih ovčica Austrije jer niti jedan narod a ni čovjek ovog svijeta nije zaslužio to što se njima sprema.

      • Za komentatora u 23 i 36!
        Tješi se jadni cjepljeni, u cijenjeni ucviljeni čovječe s Austrijom. I njenim zločinačkim mjerama za koje će uskoro odgovarati njihovi nalogodavci austrijskom narodu ali i Bogu stvoriteljau neba i zemlje. A dotle se malo osvrći oko sebe u svom susjedstvu i broji mrtve koji su umrli upravo nakon cijepljenja. L. P.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.