Protesti eskalirali: Bivši branitelji blokirali glavnu raskrsnicu u centru Sarajeva, razbijaju aute

Situacija na prosvjedima ispred zgrade Parlamenta FBiH je eskalirala, a branitelji su blokirali glavnu prometnicu na Skenderiji.

Branitelji su se ispred zgrade Federalnog parlamenta prebacili na prometnicu na Skenderiji te tako blokirali promet u ovome dijelu grada.

Kako javlja Radiosarajevo.ba, razvojačeni branitelji su, nakon što je situacija eskalirala, razbili tri automobila na glavnoj prometnici, a na terenu je prisutan i veliki broj pripadnika Jedinice za podršku.

S obzirom na to da je do incidenta došlo oko 15 sati i 30 minuta, u centru grada se stvorila velika gužva. Kolone automobila su kilometarske, a branitelji su se ispričali građanima zbog novonastale situacije.

Ispričavamo se građanima zbog situacije. Mi smo ovo morali uraditi u borbi za naša prava, kazali su branitelji.

Građani koji su se u svojim automobilima našli u koloni vozila, postali su nervozni, kada su vidjeli da se branitelji ne namjeravaju skloniti i odblokirati cestu.

Došlo je i do manjeg incidenta kada je krenulo naguravanje između branitelja i jednog građanina iz automobila.

Današnja poruka branitelja je bila da ukoliko se do 15 sati u zgradi Parlamenta FBiH ne učini nešto o pitanju njihovih zahtjeva, odlučit će se na blokadu prometa. Poručili su da neće odustati od svoja tri zahtjeva, koja su prošle godine, u srpnju, uputili vlastima u Federaciji BiH.

Jedan je da se javno objavi registar branitelja, drugi da se isplati šest KM za svaki mjesec koji su sudjelovali u ratu u BiH, u periodu 1992. – 1995., a treći je da se prestane s financiranjem federalnih braniteljskih udruga.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.