Prosvjedi na ulicama Mostara: Prosvjeta traži veće plaće

Prosvjetni djelatnici HNŽ-a održali su prosvjednu šetnju u ponedjeljak imajući za cilj konačno okupljanje ispred zgrade Vlade HNŽ-a. Njih preko 500 tražilo je veće plaće, objavljivanje natječaja za prijem u škole, zbrinjavanje tehnološkog viška.

Edina Čomić, predsjednica Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja HNŽ-a kazala je kako prosvjetni djelatnici imaju nekoliko zahtjeva.

Pod hitno raspisivanje školskih natječaja kojih nemam već drugu školsku godinu, sporazum o zbrinjavanju tehnološkog viška, povećanje plaće, isplata tužbi. To su naši zahtjevi, naglasila je Čomić za portal Jabuka.tv.

Vezano uz neraspisivanje javnih natječaja za prijam u srednje škole Čomić dodaje kako se ljudim koji rade na određeno vrijeme, svaka dva mjeseca produžuje ugovor te se samim tim agonija tih prosvjetnih djelatnika nastavlja.

Pokušat ćemo još jedan prosvjed, a ako i on ne urodi plodom onda ćemo stupiti u opći štrajk, ali se nadamo da do toga neće doći, kazala je Čomić dodajući kako Vlada ima dovoljno vremena da spriječi održavanje općega štrajka.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.