Prostitutke iz BiH uzbudile austrijsku policiju

U Austriji je policija, na osnovu zahtjeva za pravnu pomoć iz BiH, oslobodila više žena, ali nije bilo uhićenja, objasnio je šef Odsjeka za borbu protiv trgovine ljudima u Saveznoj kriminalističkoj službi pukovnik Gerald Tatzgern, piše Faktor.

Istraga u Austriji, kako je dodao, nalazi se tek na početku.

-Polazimo od toga da ima još više pogođenih žena. Uz to, u tijeku je potraga za članovima bande. Žene nisu same od sebe došle u Austriju i ovdje prepuštene same sebi. Bilo je sigurno nadzornika, posrednika, objasnio je Tatzgern, prenose agencije.

Prema njegovim riječima, radilo se o “skrivenoj prostituciji” po hotelima. Članovi bande iznajmljivali su sobe za njihove žrtve, a da vlasnici hotela nisu znali o kriminalnoj pozadini. Oni su redovito mijenjali lokacije kako bi što manje upadali u oči. Kriminalna organizacija iz BiH djelovala je na teritoriju cijele Austrije, a klijente je vrbovala preko svoje internet stranice.

U Austriji su otkrivene mlade djevojke iz BiH i Srbije, od kojih nijedna nije bila maloljetna, dodao je on. Žene su, kako je naglasio, uglavnom znale da će se baviti prostitucijom, ali je bilo i nekih koje su prevarene.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.