Prosinečki ostaje na klupi BiH

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na današnjoj hitnoj sjednici podržao je izbornika Roberta Prosinečkog, iako se reprezentacija BiH kroz kvalifikacije nije uspjela plasirati na Euro 2020.

Nakon što su članovi Izvršnog odbora u protekla tri dana nekoliko puta razgovarali s Prosinečkim, odlučeno je da hrvatski stručnjak ostane na kormilu bh. reprezentacije.

U priopćenju iz NSBiH se navodi da su razgovorima nazočili i predstavnici Odbora za posredovanje i savjetovanje, kao i savjetnik Izvršnog odbora NSBiH Zvjezdan Misimović.

Prošlog mjeseca Izvršni odbor NSBiH, je na sjednici održanoj 10. rujna, donio jednoglasnu odluku kojom je dao punu podršku izborniku Robertu Prosinečkom u daljem radu.

Analize koje su tada dostavljene od Tehničkog komiteta su pokazale da su šanse za izravan plasman na EURO 2020. minimalne.

Svjesni trenutka i realnih pokazatelja da ekipa teško može ostvariti izravni plasman kroz grupnu fazu kvalifikacija, IO NSBiH je dao zadatak izborniku i stručnom stožeru da na najbolji mogući način pripreme ekipu za posljednje utakmice kvalifikacija i eventualnog doigravanja u ožujku 2020. godine.

Poduzete su i određene dodatne aktivnosti na pripremama za listopadski ciklus kvalifikacija, a rezultat ovih aktivnosti je bila utakmica protiv reprezentacije Finske u Zenici. Poslije toga je došla utakmica u Grčkoj, koja je pokazala mnogo slabosti i problema u ekipi, pogotovo nedostatak kontinuiteta igranja na visokoj razini dvije utakmice u tri dana, navodi se u priopćenju.

Zaključeno je da izbornik Robert Prosinečki treba pripremiti plan za dvije posljednje utakmice u kvalifikacijama, kao i utakmicu doigravanju koja će biti odigrana u ožujku 2020. godine.

Za realizaciju i izvršenje plana zadužuje se Odbor za posredovanje i savjetovanje IO NSBiH i savjetnik Zvjezdan Misimović. U provođenju tih aktivnosti, a za realizaciju istih, zadužuje se Tehnički komitet IO NSBiH.

Na sjednici je dana puna podrška članovima Odbora za posredovanje i savjetovanje, kao i savjetniku Zvjezdanu Misimoviću za izvršenja zadatka realizacije plana priprema posljednjih kvalifikacionih susreta u studenom, te za utakmice doigravanja u ožujku 2020. godine.

Plan izbornika Prosinečkog će biti dostavljen IO NSBiH, zajedno s dokumentom o stručnoj procjeni kvalitetne realizacije istog, s jasnim i konkretnim zadatkom kako ostvariti željeni cilj, plasman na EURO 2020, navodi se u priopćenju iz NSBiH.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.