Prosinečki: Liga nacija je zanimljivo natjecanje, BiH ima kvalitetu

Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki u intervjuu za Europsku nogometnu federaciju (UEFA) osvrnuo se na novo natjecanje Ligu nacija.

Prosinečki ističe kako je Liga nacija znatno bolje rješenje od prijateljskih utakmica jer sadrži natjecateljski segment.

U Ligi nacija se igra natjecateljski, imaju skupine, bodovi i sigurno je znatno zanimljivije. Sigurno je da se radi o zanimljivom natjecanju. Ljudi to prepoznaju, drugačije su utakmice od prijateljskih. Igračima je psihološki bolje igrati ovakve utakmice, u podsvjesti je puno zanimljivije kada su bodovi u pitanju, kazao je Prosinečki.

Smatra kako BiH u skupini Lige nacija igra protiv odličnih reprezentacija Austrije i Sjeverne Irske.

Naša skupina ima odličnih reprezentacija, Austrija je reprezentacija koja napreduje, nisu bili na SP-u ali imaju igrače i ostvaruju pomak. Sjeverna Irska godinama igra isti sustav, malo im je nedostajalo da se kvalificiraju na SP. To su jake reprezentacije i nimalo lagana skupina, do kraja će biti neizvjesno. Vjerujemo da to možemo, meni bi sve osim odlaska na europsko prvenstvo bio neuspjeh, kazao je izbornik BiH.

Smatra da je za reprezentaciju BiH svaka utakmica značajna, jer pobjede donose napredak na FIFA-inoj ljestvici, a novi igrači u reprezentaciji se uigravaju i dobivaju priliku za dokazivanje.

Mislim da BiH ima talente, dobre igrače, ali rijetko je išla na završna natjecanja. Svaka utakmica je bitna jer mislim da možemo ići na europsko prvenstvo. Ovo je nova generacija bh. igrača, ima dosta talenta koji uz nekoliko starijih i iskusnih igrača mogu napraviti uspjeh. Dobro smo krenuli, dižemo samopouzdanje i radimo na odlasku na veliko natjecanje, objašnjava Prosinečki.

Dodaje da većina bh. reprezentativaca ima kontinuitet u svojim klubovima, standardni su i imaju minutažu na utakmicama, što je vrlo bitno i za njihove nastupe u dresu reprezentacije, te da je kapetan reprezentacije BiH, Edin Džeko sigurno jedan od najboljih napadača svijeta.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.