Proračun Širokog Brijega za 2012.godinu 8,9 milijuna KM

Nakon usvajanja zapisnika sa 42. sjednice Općinskog vijeća, pomoćnik Općinskog načelnika za financije Mate Zadro je obrazložio Izvješće o izvršenju Proračuna Općine Široki Brijeg od 1.1.2011. do 30.9.2011. godine. Nekoliko primjedbi na pojedine stavke iz Izvješća koje su premašile iznos predviđen u proračunu za 2011. uputili su vijećnici Narodne stranke Radom za boljitak Matea Alpeza, Blagica Slišković i Krešimir Šakić. Mate Zadro je obrazlažući pojedine stavke iz Izvješća istaknuo da je vidljivo da u sintetičkom prikazu nema probijanja plana izvršenja Proračuna, osim kod segmenta kulture gdje je došlo zbog izgradnje spomen obilježja u Pologu, a koje nije bilo predviđeno proračunom za 2011. Izvršenje proračuna za navedeni period je, prema pomoćniku Zadri, u očekivanim okvirima. Izvješće je primljeno na znanje.

Većinom glasova vijećnika usvojena je Odluka o izmjenama  Proračuna općine Široki Brijeg za 2011. godinu. Pomoćnik Općinskog načelnika Mate Zadro je obrazložio donošenje ove Odlukom iz razloga što je u prihodovnoj strani trebalo integrirati nove prihodovne stavke  i to: naknada za hidro-akumulacijske objekte za potopljena područja od strane EP HZ HB u iznosu od 405.000 KM i prihod od FBiH u iznosu od 286.158,02 KM. Odluka je većinom glasova usvojena. Četvrta točka dnevnog reda bila je Nacrt Proračuna općine Široki Brijeg za 2012. godinu. Prema Nacrtu Proračun Općine Široki Brijeg za 2012. iznosi 8.902.000 KM. Usvojena je i Odluka o raspisivanju natječaja za dodjelu stipendija studentima u akademskoj 2011./2012. godini, prema kojoj će Općina Široki Brijeg stipendirati još 20 studenata deficitarnih zanimanja.

Jednoglasno je usvojena i Odluka  o davanju prethodne suglasnosti na cijenu vode. Prema ovoj Odluci cijena vode ostaje ista ali će potrošači kod kojih se u stambenom objektu obavlja određena djelatnost i imaju zajednički vodomjer, cijena vode do razdvajanja vodomjera iznosi 1,40 KM/m³. Odluku je obrazložio ravnatelj JP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Ivan Rotim. Vijećnici su primili na znanje Informaciju o funkcioniranju Hitne službe u općini Široki Brijeg podnesenu od strane v.d. ravnatelja Doma zdravlja mr. sc. dr. Mirka Kordića.

(ABCportal.info)

6 komentara

  • gdje je službena stranica širokog,
    – zavirite u službenu stranicu Jablanice , naći će te temeljit prikaz proračuna za 2012 / doduše oni ga zovu buđet / i veći je od deset miliona km a nemaju ni dvadeset tisuća stanovnika.
    -NEŠTO NE ŠTIMA.

  • Smo kažite u šta čete potrošiti toliki novac ako obrazložite svaka vam čast Normalno tu ukalkulirajte i svakodnevne RUČKOVE po Restoranima da VAM drage SUPRUGE ne moraju da se MUČE kući kuhati Stvarno čovjek nemože da vjeruje da ŽIVIMO u istom gradu Dok mnogi odaju po gradu i pitaju MARKU ili dvije Vi ćete toliko novca razbaciti

  • primjedbe uputile Matea Alpeza,Blagica Slišković…
    presmješno tko nam je u općinskom vijeću… bolesno smješno….

  • Meni stvarno, ali stvarno nije jasno kako samo 8 mil.?!? Nikad se ovo neće pretvorit u nešto bolje uz ove starkelje na vlasti! Treba mlade dovest, na njima svijet ostaje! Šta će mi čovjek na vlasti koji je prije 20 god. bio u partiji, a sad ‘hrvatina’ neviđena, pište šta ‘oćete, ali meni je sve ovo žalosno…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.