Proračun Širokog Brijega u sljedećoj godini iznosit će 8 milijuna maraka

Na 13. sjednici Općinskog vijeća Širokog Brijega većinom glasova usvojen je proračun za 2014. godinu u iznosu 8.081.900 KM. Mate Zadro pomoćnik načelnika za financije istaknuo je da je u odnosu na Nacrt proračuna koji je išao u javnu raspravu povećana subvencija za JP Radio postaju Široki Brijeg koja iznosi 60.000 KM umjesto ranijih 36.000 KM, a za iznos od 24.000 KM smanjeni su grantovi pojedincima.

Odbor za gospodarstvo financije i proračun je jednoglasno podržao proračun. U polusatnoj raspravi o proračunu amandmane su podnijeli Marko Marušić u ime HSP dr. Ante Starčević BiH jedan amandman, Krešimir Šakić u ime Narodne stranke Radom za boljitak sedam amandmana, te Igor Slišković u ime neovisne liste SOS Široki Brijeg dva amandmana. Predlagatelj Općinski načelnik Miro Kraljević je odbacio sve amandmane istaknuvši da ne postoji prostor u proračunu za navedene prijedloge. Nakon glasovanja svi amandmani su odbijeni.

Usvojena je Odluka o izvršenju proračuna Općine Široki Brijeg za 2014. godinu. Jednoglasno je usvojena Odluke o izmjenama Odluke usuglašavanju pravnog statusa Druge osnovne škole, a koja se odnosi na adresu sjedište škole.

Usvojena su Rješenja o dodjeli na korištenje građevinskog zemljišta u korist Dražana Solde sina Drage iz Širokog Brijega i Radovana Solde sina Drage iz Širokog Brijega.

Vijećnici su primili na znanje Informaciju o zaštiti i stanju okoliša nakon usvajanja Lokalnog ekološkog akcijskog plana i prikupljanju i zbrinjavanju otpada koji je obrazložio Boro Zovko pomoćnik načelnika za prostorno uređenje i zaštitu okoliša.

Vijećnici su primili na znanje i Informaciju o radu mjesnih zajednica za 2013. godinu i Informaciju o aktivnostima iz oblasti kulture, športa i drugih društvenih događanja u Općini Široki Brijeg.

(www.jabuka.tv)


Nema komentara

  • TRAŽITE OD MJESNI ZAJEDNICA IZVJEŠČE I VIDJEČETE DA NISU PLATILE RAČUNE ZA ROBU KOJU SU UZIMALI IZ TRGOVINA OD PRIJA DVIJE TRI GODINE SAMO DA ZNATE KAKAV VAM JE KADAR KOJI STE INSTALIRALI NEVJERUJEM DA JE GRADONAČELNIK ŽELI IMATI TAKVE ČLANOVE SVOJE STRANKE

  • Uvjek isti koji odrede proračun, tako da nitko ne zna pravo stanje , samo jednu reviziju treba obaviti, ako bih se i ona snašla i stala u kraj bilo bih dobro. Ne daj Bože, da bih usvojili amandman………!!!!!!!!!!!!!
    I to ti je vlast!!!!!!!!!!!!

  • treba bit čarobnjak pa s proračunom od 8 milijuna maraka uradit nešto. za informaciju, proračun dubrovnika za 2014. je 460 milijuna kuna…

  • ljudi moji evo i mi na Kočerinu točnije Pripolju konačno dobili vodovod..nakon toliko godina petnaest obitelji je priključeno..ostali tridesetak će dobiti čim uplate prvi iznos od tisuću maraka..ostalo ide na 14 rata po sto maraka..opet kad smo dočekali zadovoljni smo.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.