Propale teorije zavjere: Hitler je definitivno umro 1945.

Adolf Hitler definitivno je umro 1945. u Berlinu od cijanida i metka, objavili su francuski znanstvenici. Imali su rijetku mogućnost pristupa njegovim zubima koji se čuvaju u Moskvi.

Zubi su autentični, u to nema sumnje. Naša studija dokazuje da je Hitler umro 1945., rekao je profesor Philippe Charlier.

I sada sve teorije zavjere mogu prestati. Nije pobjegao u Argentinu, nije se skrivao u tajnoj bazi na Antarktici niti na tamnoj strani Mjeseca, dodaje Charlier.

On je zajedno s četvoricom kolega o tome objavio članak u časopisu European Journal of Internal Medicine.

Analiza Hitlerovih pokvarenih zuba i brojnih proteza otkrila je mnogo kamenca i nikakvih tragova mesnih vlakana, što dokazuje da je bio vegetarijanac, kazao je Charlier.

Prošle je godine ruska obavještajna služba FSB dopustila francuskim znanstvenicima da prouče Hitlerove kosti koje se čuvaju u ruskome državnom arhivu, što nije dopušteno nikome izvan Rusije od 1946. godine, kazao je Charlier.

Francuski tim imao je uvid u dio lubanje koja navodno pripada Hitleru, a ima rupu na lijevoj strani, koja je prema svemu sudeći uzrokovana prolaskom metka.

Znanstvenici nisu dobili dopuštenje da uzmu uzorke s lubanje, ali morfologija dijela lubanje koji su dobili na uvid “potpuno je sukladna” s radiografskim snimkama Hitlerove lubanje snimljenim 1944. godine.

Iako umnogome potvrđuje poznate činjenice, ovo istraživanje je ipak rasvijetlilo jednu stvar.

Na zubima nisu pronađeni tragovi baruta, što znači da si Hitler nije stavio pištolj u usta, nego ga je vjerojatnije prislonio na čelo, kazao je Charlier.

Otkrivene su i plavkaste naslage na njegovim umjetnim zubima što ukazuje na “kemijsku reakciju cijanida i metalnih navlaka”, dodao je Charlier, specijalist medicinske antropologije koji je bilo uključen i u analizu mumificiranoga srca Rikarda Lavljega Srca.

(Hina)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.