Lasić tuži Mektića zbog klevete o državnom udaru

Načelnik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ilija Lasić tužit će ministra sigurnosti u Vijeću ministara Dragana Mektića za klevetu, potvrdio je Srni Lasićev odvjetnik Davor Bunoza.

Naime, odvjetničkom uredu iz Mostara Lasić je dao ovlasti da tuže sve koji su ga optužili za državni udar. Bunoza je pojasnio kako će tužba ići zbog tvrdnji da je Lasić napravio državni udar u petak kada je pred Konjicom policija HNŽ-a zaustavila konvoj migranata.

U zemlji u kojoj se ne poštuju odluke Ustavnoga suda, netko je privremeno zaustavio konvoj s ciljem da spriječi nerede i da te osobe sigurno dođu u Salakovac. Ako je to državni udar, onda ja stvarno ne znam, rekao je odvjetnik Bunoza.

Naglasio je da Tužiteljstvo BiH ne vodi postupak protiv Lasića zbog zaustavljanja konvoja s izbjeglicama na Ivan-sedlu, već da je načelnik MUP-a HNŽ-a saslušan u SIPA-i u svojstvu svjedoka.

Priveden načelnik MUP-a HNŽ-a

Podsjećamo, Mektić je na konferenciji za medije tijekom blokade konvoja s migrantima na putu za Salakovac pozvao na uhićenje Lasića.

Treba pod hitno uhititi načelnika policije HNŽ-a. Neću ni s kim pričati ni pregovarati. Te ljude moramo smjestiti u Salakovac’,rekao je ministar sigurnosti BiH.

(Srna)


7 komentara

 • Kao takav odgovara Sarajevu,Bakiru,bošnjacima i zato i jeste tu na toj funkciji…Čovjek je nepismen,ali ga Sarajevo voli jer lupa,laje po hrvatima i pomalo po Dodiku i srbima…Ne smeta mu posjet Erdogana,onakve dvosmislene,uvredljive poruke sa mitinga Erdogana i Bakira a eto Lasić mu napravio državni udar na Ivan-Sedlu…Valjda što je htjeo kontrolirati tko ulazi u njegov kanton ima li valjanu dokumentaciju itd…Gdje ćeš to tražiti od osoba za koje ne znaš tko su,odakle su itd..A kako su ušli u BiH-nu to ni ptice ne znaju..Kuku nama sa ovakvim ministrom…

 • Mektić je ministar u Vijeću ministara kojim predsjedava SDA kadar Denis Zvizdić.U tom vijeu poed ministara iz reda srpskog naroda(tri)sjede i tri ministar iz hrvatskog naroda te tri iz reda muslimanskog naroda.,a po jedan je iz reda stranaka SBB i PDP.Do sada je nekoliko puta Denis Zvizdić davao izjave u ime i za rčuna BiH a da nije pitao svoje ministre iz reda druga dva naroda pa tako tom politikom ide i i ministar Mektić koji odaje dojama polupismena čovjeka,zapravo priglupa čovjeka.On daje izjave ispred Vijeća ministara a kao ministar sigurnosti BiH a da s epri tome nije konzultirao s drugim ministrima u tom vijeću jer je neovlaštenim ulaskom migranata bez valjan dokumentacije sigurnost BiH ugrožena a to nije samo njegova nadležnost već svih državnih institucija BiH pa i Predsjedništva BiH,Sad se postavlja pitanje odgovornosti komesara u MUP HNŽ Ilije Lasića koji nije naivan jer se on prethodno konzultirao s drugim ministrima u Vladi HNŽ te postupio sukladno zaakonu o sigurnosti u HNŽ a sigurnost građana te županije pa i druge dvije županije HBŽ i ŽZH je dolaskom ilegalnih migranata u Salakovac zasigurno bila ugrožena.Sad se postavlja pitanje tko krši ustav BiH i zakone o sigurnosti u BiH i HNŽ?Čini li to Ilja Lasić ili onaj polupismeni srpski ministar Dragan Mektić?Stoga puna podrška Iluiji Lasiću za podizanje tužbe protiv krivca za ugroženu državnu sigurnost BiH i svih njenih građana do koje je doveo ministar koji to ni po kom osnovu nije zaslužio.Ali kakva država takvi predsjedatelji Vijeća ministara te ministri u tom vijeću.

 • Mektić ne samo da izgleda polupismen i zatucan , on to čini mi se i jeste stvarno.
  Nekako izgledom odaje dojam informbirovca koji se staljinovski uštogljen igra sudbinama ljudi i njihovim životima kao komunistički komesar nad zarobljenim civilima ili vojnicima.
  Nije nikakvo čudo što su ga muslimani iz Bosne iz redova sda-a pa i iz ostalih stranak koje se protive jednakopravnosti Hrvata u federaciji BiH-a , prepoznalo kao poželjan režimski kadar , dovoljno zatucana i glupa da provodi volju skrivenih isilovaca i obožavatelja tiranina i diktatora T.Erdogana iz redova muslimaqnskih fundamentalista, radikala i sljedbenika Muslimanske braće , Pokjnog A.Izetbegvića koji je već početkom sedamdesetih g.prošlog stoljeća završio na robiji zbog islamskog fundamentalizma i potpori terorističkoj i islamističkoj ideologiji Muslimanske braće.
  Današnja SDA-a, uz potporu dobrog dijela bosanskih tzv građanskih stranaka ,a stvarnih i više ili manje dobro prikrivenih unitarističkih i nedemokratskih , uglavnom islamističkih i isilovski usmjerenih strančica , nastoji pod plaštom tzv. unitarističke demikracije, Hrvate svesti na manjinu i na građane trećeg reda.
  Samo budale i naivci ne vide da je to politika koja sigurno vodi u popast i razlaz po uzoru na Miloševićev veliosrpski projekt Velike Srbije,
  Tko to nevidi ne samo da je slijep nego je i prilično glup vjerujući da će s takvom politikom bilo što pozitivno zadobiti. To je siguran put u propast po uzoru na Miloševića i pokušaj stvaranja nekakve ilom održive Jugoslavije.
  Danas, u Europi igrati na kartu diktatora i prilično neinteleigentna političara kao što je Erdogan mogu samo politički primitivci zatucani nekakvom nepostojećom veličinom i silom onoga koji se umislio da je nekakv faktor ili čimbenik u današnjem bio polariziranom svijetu velikih i moćnih vojnih i gospodarskih sial.
  Turska je danas tu još uvijek tek treća liga a,kamoli prva ili druga. Tko god igra na kartu Turske taj se grdno prevario.
  Oni u se grdno zamjerili i Amerikancima i Izraelcima, i moćnoj gospodarski E.Uniji a pitanje je samo kada će se ponovno zamjeriti Rusima.
  Turska pod Erdoganom polako ali siguno ide u propast i tko to ne vidi sam je kriv za krive poteze kojima će sebe ili svoj narod dovesti u poziciju gubitnika…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.