Pronašli su način kako izliječiti alergiju na orašaste plodove u samo nekoliko tjedana

Znanstvenici su napravili novi lijek koja liječi alergije na orašaste plodove nakon samo nekoliko tjedana od početka korištenja.

U istraživanju su otkrili da osobe koje imaju smrtonosne simptome alergije su mogle pojesti cijeli kikiriki nakon samo jednog dana korištenja lijeka, prenosi Daily Mail.

Znanstvenici koji su proizveli lijek kažu da osoba s lakim simptomima treba samo jednu injekciju da se riješi alergije, a osobe koje imaju jače simptome trebaju samo jednom mjesečno uzeti tabletu.

Etokimab je tableta koja napada dio imunološkog sustava koji je zadužen za alergijske reakcije, a znanstvenici vjeruju da bi mogla izliječiti i druge ozbiljne alergije, kao što su na mlijeko i na morske plodove.

Alergija na orašaste plodove druga je najučestalija alergija kod djece i novorođenčadi, a ona traje cijeli život. Kada orašasti plod dođe u kontakt s imunološkim sustavom, ono ga tretira kao prijetnju i ispušta antitijela koja ga štite od prijetnje, što potiče alergijsku rekaciju.

Simptomi alergije mogu biti od svrbeža u ustima do anifalaktičkog šoka, gdje se smanjuju dišni putevi i organi otkazuju, prenosi Večernji.hr.

U istraživanju ovog lijeka, osobe koje su imale alergiju izliječene su nakon samog jednog tretmana, a rezultati su objavljeni u medicinskom časopisu JCI Insight. Znanstvenici sa Sveučilišta u Kaliforniji kreću s istraživanjima drugih alergija vezanih za hranu, a uskoro će tražiti i dopuštenje za proizvodnju ovog lijeka.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.