Pronađeno tijelo nestalog Kanađanina

Unesrećeni je pronađen oko 18.30 sati iznad sela Prapratnica, a cijela akcija je završila oko 21 sat kada je tijelo prebačeno do obližnjeg naselja udaljenog jedan kilometar te predano obitelji.

Pripadnici Hercegovačke gorske službe spašavanja (HGSS) pronašli su u utorak navečer beživotno tijelo osobe, a opravdano se sumnja da je riječ o muškarcu inicijala S.M. (1943.) koji je u ponedjeljak nestao na planini Žaba u neumskom zaleđu.

Kako se doznaje iz HGSS-a, unesrećeni je pronađen oko 18.30 sati iznad sela Prapratnica, a cijela akcija je završila oko 21 sat kada je tijelo prebačeno do obližnjeg naselja.

S.M. rodom je iz sela Cerovo u općini Neum, a živio je u Kanadi. Kako su mediji ranije naveli, na planinu Žabu se u ponedjeljak oko pet i pol sati ujutro zaputio sam, s ciljem obilaska svetišta sv. Iliji koje se nalazi na jednom od vrhova te planine.

U potragu su prvo na svoju ruku krenuli dva brata i još nekoliko članova rodbine. Oni su ostali bez vode, tako da je ekipa HGSS koja je prva stigla na teren prvo spasila njih, a onda krenula u potragu za osobom koja je nestala.

Nakon zbrinjavanja rodbine, nastavljena je potraga za nestalom osobom koja je oko 18.30 sati pronađena, oko 1 km od sela, nažalost u beživotnom stanju, navode iz HGSS-a.

Nakon izlaska na teren liječnika Doma zdravlja Neum i policijskog očevida, pristupilo se transportu unesrećenog koji je oko 21.30 sati predan mrtvozorniku, čime je akcija okončana.

U potrazi su sudjelovale ekipe spašavatelja HGSS Čitluk, ISS Mostar, HGSS Mostar, GSS Mostar te nekoliko mještana.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.