Pronađena žena nestala u Međugorju

Sanela Vojinović ( 1967 ) iz Banja Luke koja je jučer nestala u Međugorju pronađena je.  “Nakon što je pretekla svoju grupu pri penjanju na Brdo Ukazanja u Međugorju Sanela je, očigledno fizički spremna išla naprijed i prošla skretanje koje bi je odvelo do kipa Gospe gdje se uputila, ali je staza odvela visoko na brdo Gradina.

Ubrzo nestaje staze, počinje lutanje, a i nestaje baterije u mobilnom telefonu”, objavio je GSSuBIH.  “Kako saznajemo iz razgovora sa Sanelom nakon njenog pronalaska, malo izgrebana i dehidrirana, izgubila je džemper koji je potrgan s nje krećući se kroz gusto raslinje, ona kaže da je sačuvala prisebnost i da osim nedostatka vode i dezorjentacije nije imala većih problema.

Zanoćila je u gustišu, malo se bojala čudnih zvukova šume, lajanja pasa ali, kako kaže bila je uvjerena da je traži GSS i da će je pronaći. I tako bi i bilo danas da je potraga nastavljena jer je bio plan spašavatelja upravo pretraživanje gornjih zona brda Gradina nakon noćašnjeg traganja u donjim i srednjim predjelima”, navode iz GSSuBIH.

“Sanela je u mladosti pješačila po Durmitoru i to je bilo presudno u njenom preživljavanju u hercegovačkom kršu, jutros je rano krenula u traženje staze i na kraju uspjela te se spustila niz brdo sama i neozlijeđena. Spasilački timovi GSSuBiH koji su noćas do 4 sata tragali za Sanelom, jutros su sretno opozvani, prenosi Večernji list BiH.

U potragu su bile uključene i policijske službe Čitluka i Banja Luke, te pripadnici GSS Banja Luka koji su pokušavali doći do Sanelinog telefonskog broja i do niza informacija korisnih za traganje”, navode iz GSSuBIH. Sanela i njezin vođa grupe su se zahvalili pripadnicima GSSuBiH na uloženom naporu te su zajedno bili sretni što se ova epizoda završila uspješno i bez posljedica.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.