Promovirati Hercegovinu kao turističku regiju

Razvojni forum Županije Zapadnohercegovačke, koji organizira Ured Vlade ŽZH za europske integracije održan je u petak Ljubuškom s naglaskom na razvoj turizma u ŽZH kao i u cijeloj Hercegovini, odnosno postojećem stanju, turističkim rezultatima u 2022. godini kao i pogledu u budućnost po pitanju razvoja turizma.

Sudionici foruma bili su predstavnici javnog sektora iz općina, gradova i županija, predstavnici privatnog sektora i turističkih udruženja i organizacija te predstavnici organizacija koje se bave razvojem ili promocijom turizma.

Razgovaralo se o temama vezanim za razvoj i rezultate turizma u 2022. godini, institucionalnim i pravnim okvirima za daljnji razvoj turizma te promociji Hercegovine kao turističke regije.

Na forumu su također predstavljeni aktualni i budući projekti u turizmu.

Glavni zaključci Razvojnog foruma “Turizam u funkciji razvoja Županije – Stanje i perspektive” ogledaju se u preporukama za realizaciju planova u razvoju i promociji turizma kroz institucionalnu koordinaciju triju županija, zajedničku promociju kao i zajednički nastup na sajmovima te zajednički razvoj sadržaja, priopćili su organizatori.

(www.jabuka.tv)

11 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.