Promovirani diplomandi u Širokom Brijegu

U okviru obilježavanja Dana SUM-a proslavljen je i Dan Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu, jedinoj članici iz područja umjetnosti.

Dan Akademije obilježen je sjednicom Senata i promocijom diplomanada. Riječi dobrodošlice i poruku diplomandima uputili su dekan Akademije doc. dr. Svetislav Cvetković i rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Zoran Tomić.

Danas prigodom postojanja 25 godina Akademije vrijedno je pogledati na brojne aktivnosti. O vašem trudu i radu govore vaša djela. Realizirate veći broj izložbi, zatim diplomskih i humanitarnih izložbi, organizirate brojna vanjska predavanja, izdajete časopis Akademija, bilježite međunarodne aktivnosti. Aktivno sudjelujete u kreiranju i provedbi Sveučilišne likovne kolonije na čemu vam se iskreno zahvaljujem, kazao je Tomić i dodao kako se silno veseli pogledati radove kojima studenti potvrđuju akademsku zrelost i uspješnost te se nada i vjeruje da će se godinama veseliti njihovim rezultatima, a koji će afirmirati vrijednost društva kroz umjetnost i rad.

Ceremonija dodjele diploma je najsvečaniji i najvažniji događaj koji se organizira na Akademiji likovnih umjetnosti. Ove godine je tim veći, što uz magistre slikarstva, kiparstva i grafike i profesore likovne kulture, promoviramo i prvu generaciju prvostupnika slikarstva, kiparstva i grafike koji studiraju po novom planu i programu. Sve to koincidira i s obljetnicom 25. godišnjice osnutka Akademije, inicijativom franjevaca poteklom iz Franjevačke galerije na Širokom Brijegu, što je podržano odlukom o osnivanju od strane Sveučilišta u Mostaru, kazao je dekan Cvetković te dodao kako su posebno ponosni što nastavni kadar čini 80 posto nastavnika stasalih upravo na Akademiji.

Kritike i sugestije bile su glavne vodilje do ovih radova koje vidite. Radova koji predstavljaju nas, a ovo je samo jedan početak našeg daljnjeg stvaranja i razvoja. Sada je vrijeme za nas drage kolege, da se ostvarimo i prenesemo svoje stečeno znanje drugima, kazala je Nena Okmažić magistra slikarstva i profesor likovne kulture, prenosi SUM Sova.

Svečanu promociju 31 diplomiranog studenta pratila je i izložba njihovih diplomskih radova koju je otvorio predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić uz nadu kako će vezivno tkivo koje su gradili na Akademiji biti zauvijek spona s Akademijom. Od osnutka do danas Akademija se konstantno unaprjeđivala i podizala razinu kvalitete svojih studijskih programa i razinu kvalitete studiranja. U 25 godina njezina djelovanja, iznjedrila je brojne umjetnike koji svojim radom obogaćuju društvo, identitet i kulturu ovih prostora, ali i šire.

(www.jabuka.tv)3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.