Promotivnim spustom počeo s radom zip line u Širokom Brijegu

Prvi promotivni spust zip lineom u Borku u Širokom Brijegu održan je u nedjelju u poslijepodnevnim satima.

Napokon je krenulo, iako nam vrijeme nije bilo naklonjeno, promotivni spust je na zadovoljstvo svih napravljen bez problema. Prilikom provjere i testiranja od strane voditelja, iznad Borka su se navukli olujni oblaci, u daljini je grmjelo, kiša je krenula padati s dosta jakim udarima vjetra.

Unatoč tome, odlučili smo se popeti barem do probnog zipa. Gore na Bošnjakovu brdu slična situacija, neugodan pljusak. Ali onda je sve stalo, sajle su se brzo posušile. Lagani teorijski dio, poštimavanje opreme. Odrađen je probni spust i lagano se krenulo sa spustom preko glavnih linija.

Sve je teklo kako treba i svi koji su krenuli nakon ”testnog” su se uspješno i spustili kroz sve tri linije. Adrenalinska bomba i pomiješani osjećaji, ali i ozarena lica su potvrda da imamo dobru priču, objavljeno je na Facebook stranici ZIPline Široki Brijeg.

Testni zip line iznosi 40 metara, a ukupna duljina je 1.100 metara.

Tri točke spuštanja:

  • Ćavarovo (Bošnjakovo) brdo – Cigansko brdo: 480 m
  • Cigansko brdo – iznad restorana: 360 m
  • Iznad restorana – dolazna iznad kanala: 260 m

Prema mjerenjima pojedine linije zip linea Borak ostvaruju brzinu preko 60 km/h. 

Zipline Borak kreće s radom od 25. srpnja 2022. godine, a rezervacije i informacije možete dobiti na mail: [email protected]

Cijena vožnje iznosi 50 KM po osobi, a potrebno je minimalno osam ljudi da se formira skupina.
Svi prijavljeni idu organiziranom vožnjom do polazišta gdje članovi Gorske službe spašavanja Široki Brijeg održe kratku obuku i probnu vožnju na malom zip lineu (40 metara). Nakon toga se kreće na cjeloviti spust na sve tri točke.

(www.jabuka.tv)

29 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.