Promjena: Perkoviću 30 godina zatvora u Hrvatskoj

Njemačku kaznu doživotnoga zatvora bivšem jugoslavenskom i hrvatskom obavještajcu Josipu Perkoviću za ubojstvo emigranta Stjepana Đurekovića izvanraspravno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda prevelo je u 30-godišnju kaznu koju će odslužiti u hrvatskom zatvoru, objavio je sud u petak.

Sud je zaključio da u Perkovićevu slučaju treba primijeniti zakon koji je trenutno na snazi, a na tu odluku obrana ima pravo žalbe o kojoj će odlučivati Vrhovni sud.

Perkovićeva obrana ranije je tvrdila da u njegovu slučaju treba primijeniti 20-godišnju zatvorsku kaznu koja je bila najveća kazna u vrijeme ubojstva, a ujedno je i najpovoljnija za osuđenika, prenosi Hina.

Perković je za sudjelovanje u Đurekovićevu ubojstvu osuđen zajedno sa Zdravkom Mustačem kojemu će njemačku kaznu s hrvatskim propisima uskladiti Županijski sud u Velikoj Gorici.

Vrhovni zemaljski sud u Münchenu Perkovića i Mustača osudio je u kolovozu 2016. na doživotnu zatvorsku kaznu zbog odgovornosti za ubojstvo Stjepana Đurekovića kojeg su u srpnju 1983. u Wolfratshausenu pored Münchena ubili zasad nepoznati počinitelji.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

  • DRUGOVI ĆE SVOJIM DRUGOVIMA SREDITI DA SKORO IZIĐU IZ ZATVORA ČIM DOĐU U HRVATSKU NIŠTA NIJE SLUČAJNO OPET SE PITAJU JUGOSLAVENI BADAVA JE BIO RAT

  • Isto kao što su pustili Sanadera tako će i njega. Nagrada lopovski i komunistička. Sve ih treba uza zid i pokokat, to je jedino rješenje. Za kurac smo išli u rat. Gore nam je svakim danom nego prije, a živili smo u komunizmu. Pa nije se džaba Zvonko Bušić ubio. Nije čovik moga podnit da nam ovo rade bivši komunisti i njihova dica.
    Otiša sam i neću se vraćati u to sranje dok god je bagra na vlasti.

  • Cisti dokaz da su komunisti u Hr. na vlasti i da si pomazu!Cim dodje, za koji dan bit ce oslobodjen i bit ce opet pojeo vuk kenjca!Koliko god nas boljelo,moramo biti iskreni sami sebi priznati-UVJEK SU NAS NASE VODJE OSTAVLJALE I PRODAVALE!Na kraju krajeva,pa i Juda jecprodo Isusa!Imaju se u koga ugledati!Svi se kunu u Hrvatsku a mizu je i j.b. ko sansku kozu!

  • Odvjetnik Perkovića i Mustaća Ante Nobilo u zadnje vrijeme ništa drugo ne radi već daje izjave kako je Njemački sud nepošten jer njegovi branjenici nisu imali pošteno suđenje.Taj isti odvjetnik je bio u odvjetničkom timu Davora Dragičevića čiji je sin David ubijen u Banjaluci i ništa drugo nije uradio osim što je izdao oca Davora koji mjesecima traži pravdu za svog sina,a izdao ga je jer se odmah stavio u službu ubojica Davida Dragičevića koji “bolje plaćaju”.Taj odvjetnik je davne 1978 godine na svjetskom prvenstvu u karateu u SAD dobio “degenek”od hrvatskog nacionalng heroja Mire Barešića kojeg je UDBA ubila početkom Domovinskog rata u RH,koji je pljunuo prema njemu kada je ovaj podigao hrvatsku zastavu,psujući mu ustašku mater.Odvjetnik koji je bio aktivni član UDBE,potomak partizanske obitelji, prije početka Domovinskog rata u RH obnašajući funkciju javnog tužitelja u Jugoslaviji poznat po suđenju Andriji Artukoviću ministru unutarnjih poslova NDH kada mu je rekao:”Nećeš dočekati stvaranje neovisne Republike Hrvatske”na što mu je pokojni Artuković rekao:”Možda ja neću ali ti hoćeš”.Zašto je važno sve ovo napomenuti o Nobilu?U RH i dan danas djeluje dosta njih poput odvjetnika Ante Nobila koji žive na visokoj nozi,bogateći se i trošeći hrvatske kune koje ne mogu smisliti jer je to naziv iz NDH.Ne mogu smisliti neovisnu i suverenu RH a jako dobro žive od nje i u njoj.Nitko ih ne dira a za sjeme im se nije trebalo znati odmah po završetku Domovinskog rata u RH.Rovare, kopaju,zatrpavaju i ubijaju svaku pomisao na otkrivanje i procesuiranje partizanskih zločina pa stoga nije ništa čudno što je Ante Nobilo kao direktni izdanak najvećih zlikovaca i koljača nad hrvatskim narodom podredio cijeli svoj život obrani i zaštiti tih zlikovaca jer je dio njih.Dio tog projekta koji je učinio najveća zla hrvatskom narodu od kad se hrvatski narod spominje.Hrvatski narod šuti i to mu se obija o glavu umjesto da se riješi tih zlikovaca po kratkom postupku negdje u haustoru zgrada,na ulici,rukavcima rijeka,na teniskim igralištima,restoranima,na moru,bazenu,u ribičiji ili u kurvaluku ako imaju s čim jer je velika većina njih impotentna.Bilo gdje, gdje se oni pojave.No,to hrvatski narod ne čini več odluku prepušta našem nebeskom Ocu u kojeg neizmjerno vjeruje kako će biti pravedan sudac svima pa tako i Perkoviću,Mustaću i njihovom branjeniku “đavljem odvjetniku Anti Nobilu.Svakome po njegovim zaslugama.Amen!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.