Proljetna akcija čišćenja i hortikulturalnog uređenja Mostara

U sklopu redovite akcije proljetnog uređenja Mostara planiran je niz aktivnosti na uređenju javnih površina.

U sklopu priprema za 1. svibanj uređuje se SRC Buna i razdjelnice Bulevar, odnosno uklanjanje dijela dotrajalih sadnica lavande te dopuna s oko 1000 sadnica ružmarina / Rosmarinus prostratus, zatim sadnja sezonskog cvijeća – u gradskim parkovima, trgovima i rondele, te uređenje kružnih tokova i sadnja grmova i sezonskog cvijeća (Zalik, Mljekara, Dubrovačka ulica – Bleiburških žrtava).

Također, slijede zahvati redovitog održavanja zelenih površina: košenje zelenih površina u park dvorištima (oko stambenih zgrada), okopavanje kvertira (šajbi) oko stabala, uklanjanje izdanaka i izbojaka sa stabala, skraćivanje niskih poleglih grana na stablima (lipa) u gradskim drvoredima i slično.

Planira se i akcija uređenja park prostora između bolnice i gradske mrtvačnice, a zahvati obuhvaćaju košenje i čišćenje terena, uklanjanje sasušenih i polomljenih grana, te sanitarna sječa oboljelih i trajno oštećenih stabala.

Pored pobrojanih radova na zelenim površinama u planu je intenziviranje čišćenja gradskih javnih površina, priopćeno je iz Odjela za gospodarstvo komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara.

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)


3 komentara

  • a već sutra će pojedini građani Mostara krenuti u akciju čupanja grmova i sezonskog cvijeća kako bi besplatno uredili svoje vrtove i okućnice. 😀

  • Boze daj da se ocisti l bare oko mrtvare prema bolnici su katastrofa sve zaraslo u kupinu ruzno za vidit jos nalo necd biti ni trotoara kako je zaraslo

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.