Prognoza do utorka: Sunce, kiša i snijeg – Jabuka.tv

Prognoza do utorka: Sunce, kiša i snijeg

U petak je u Bosni i Hercegovini sunčano. Po kotlinama u Bosni u jutarnjim satima lokalno ima magle. Vjetar slab sjevernoga i sjeveroistočnoga smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22°C, jugu zemlje od 23 do 27°C.

U subotu se u Bosni očekuje postupno povećanje oblačnosti sa sjeverozapada, što će izazvati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Rijetko u Bosni u poslijepodnevnim satima može pasti veoma malo kiše. U Hercegovini većinom sunčano. Više oblačnosti jedino na sjeveru Hercegovine. Vjetar većinom umjerene jačine sjevernoga smjera. Sredinom dana i prema poslijepodnevnim satima u Hercegovini i jugozapadu Bosne prolazno je moguć i jak vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, na jugu zemlje od 9 do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje od 22 do 25°C.

U nedjelju u Hercegovini sunčano. U Bosni većinom sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama je izgledna magla i niska naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine istočnoga i sjeveroistočnoga smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 6 do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 21 do 24°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini više sunčanog vremena prije podne. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni je izgledna magla i niska naoblaka. Od sredine dana se prognozira postupno naoblačenje sa zapada koje će u noći na utorak uvjetovati kišu. Na vrhovima planina može padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernoga i sjeverozapadnoga smjera. U Hercegovini vjetar južnoga smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 4°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 22°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme s kišom. Na vrhovima planina može padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernoga i sjeverozapadnoga smjera. U Hercegovini vjetar jugoistočnoga smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 9°C, na jugu zemlje od 11 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 8 i 14°C, jugu zemlje do 20°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod BiH.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.