Proglašeno stanje prirodne nesreće u Širokom Brijegu

Stanje prirodne nesreće uzrokovano tučom proglašeno je na području Širokoga Brijega, potvrđeno je za portal Jabuka.tv iz Stožera civilne zaštite Grada Širokoga Brijega čija je izvanredna sjednica održana u petak ujutro.

Gradonačelnik Širokoga Brijega Miro Kraljević je na prijedlog Stožera civilne zaštite donio Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće.

Građani mogu prijaviti nastalu štetu u roku od osam dana od nastanka štete. Prijave se mogu izvršiti u prostorijama Službe za civilnu zaštitu (Ulica Stjepana Radića, baraka iza zgrade Županije). Poželjno je da građani ponesu izrađene fotografije nastale štete kako bi se ubrzao i olakšao proces. Ako nemaju fotografije, teren će svakako obilaziti Gradsko povjerenstvo za procjenu šteta.

Građani će prilikom prijave popuniti obrazac uz predočenje osobne iskaznice.

Podsjećamo, nezapamćeno nevrijeme praćeno tučom i olujnim vjetrom pogodilo je Široki Brijeg i Grude u četvrtak oko 17:50 sati. U svega nekoliko minuta nanesena je nemjerljiva materijalna šteta na poljoprivrednim površinama i vrtovima, stradalo je i nekoliko automobila na koje su pala stabla, a oštećeni su i stambeni objekti.

Kako doznajemo, Grude će tijekom petka razmatrati odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće na području ove općine.

Nezapamćeno nevrijeme praćeno tučom pogodilo Široki Brijeg

(www.jabuka.tv)

20 komentara

  • Pa svakome su basče oštecene.Oce li za to davati novce.Evo meni je sve nastradalo,od krompira do svakog povrca i voca.Tako je svakome koga je zadesilo.Najbolje svakome dat jednokratnu pomoc.A bice tu svasta,opet ce veze radit.Oni siromah nista nece dobit.Dobit ce opet veliki.Miro probudi se i jednom posteno uradi.

  • Pa Bože sačuvaj ovih bolesni komentara,pa stoko jedna na čemu ste samo pljuj,otrizni se prikrsti se i Boga na pomoć,a ne samo riganje šta vam je jeste li ljudska bića,a i mediji kreiraju ovo zlo bitno im je biti blizu vraga i onoga tko stoji iza njih,soros

  • Istočni Kočerin, tj područje između Klanca i V. Glavice je najviše pogođeno. Udbaški kraj, Sv. Ilija i Ante se dogovorili da vas zajednički probaju disciplinirat i obratit.

  • Nema od ovoga nista.Prije par godina isto proglaseno stanje nesrece,odnilo mi pola nova krova na kuci,
    Nakon svih procjena predocenja racuna za stetu,od gradske uprave dobio sam 24KM.
    Ljudi moji,samo cete se dzaba muciti…ovdje ce samo oni na nasoj nesreci zaraditi.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.