Proglašeni najuspješniji sportaši općine Čitluk

Svečanost proglašenja najuspješnijih sportaša općine Čitluk u 2023. godini održana je u utorak u Hotelu Brotnjo.

Organizator svečanosti, koja se održava pod pokroviteljstvom Općine Čitluk, je Športski savez Brotnja, čija su tijela utvrdila kategorije i provela izbor najuspješnijih sportaša u protekloj godini, a na svečanosti je dodijeljeno više od pedeset priznanja.

Marijan Šaravanja, rukometaš RK Izviđač, proglašen najuspješnijim sportašem seniorom općine Čitluk u kolektivnim sportovima, atletičarka Marija Ivanković, proglašena najboljom sportašicom seniorkom općine Čitluk u individualnim sportovima, a tenisač Ivan Dodig najboljim sportašem seniorom, dok je Mladen Mišo Dodig proglašen najuspješnijim trenerom općine Čitluk u protekloj godini.

Više od pedeset priznanja

U kategoriji „Sportske nade“ nagrađeni su: karatist Filip Grbavac, karatistica Patricija Prusina, rukometaš Ivan Dugandžić, rukometašica Marija Mršić, šahist Ivan Ćorić, košarkaš Ivan Milićević, košarkaš Matej Soldo, košarkašica Matija Bulić, košarkašica Maja Ostojić, tenisačica Antea Ivanković, tenisačica Barbara Pehar, atletičarka Lara Pehar, nogometaš Petar Tolj, nogometaš Toma Šaravanja, nogometaš Jakov Bajkuša, nogometaš Pavle Šaravanja, nogometašica Marta Soldo, nogometašica Ana Senkić, nogometaš Ivano Barbarić, nogometaš Noa Krezić, boksač Marko Odak, boksač Andrija Pervan, boksač Luka Marinčić, boksač Ivano Raspudić, karatistica Iva Vasilj i karatistica Iva Raspudić.

Karatist Matej Raspudić, član KK Brotnjo-Hercegovina i Ema Madžar, atletičarka AK Brotnjo, nagrađeni su u kategoriji za najbolje sportaše pionire u individualnim sportovima, dok su u kategoriji mlađih kadeta nagrađeni karatist KK Brotnjo-Hercegovina David Paponja i njegova klupska kolegica Ivana Juričić.

Za najuspješnijeg kadeta i kadetkinju u individualnim sportovima proglašeni su članovi AK Brotnjo Luka Kordić i Lucija Lorena Primorac, a u ekipnim sportovima nagrađeni su košarkašica ŽHKK Brotnjo ’94 Marija Rozić i rukometaš HRK Međugorje Antonio Planinić.

Izuzetno uspješni brat i sestra, Luka i Anna Ćurković, članovi AK Brotnjo, nagrađeni su nagradama u kategoriji najuspješnijih juniora u individualnim sportovima, uz koje je u kategoriji ekipnih sportova u juniorskom uzrastu nagrađena Josipa Čuljak iz ŽHKK Brotnjo ’94.

Kao najuspješniji mlađi seniori na svečanosti su nagrađeni: atletičar AK Brotnjo Filip Kozina, karatistica KK Brotnjo – Hercegovina Patricija Prga i rukometaš RK Izviđač Filip Odak.

Nagrađene i najuspješnije momčadi

Uz nagrađivanje pojedinaca za istaknute sportske uspjehe, Športski savez Brotnja gaji tradiciju nagrađivanja sportskih ekipa. Tako su nagrađene pionirska ekipa HRK Međugorje i ekipa mlađih kadeta HRK Međugorje, što pokazuje da je pred ovim klubom svijetla budućnost. Najboljom u kadetskoj konkurenciji proglašena je ekipa AK Brotnjo, u juniorskoj ekipa ŽHKK Brotnjo ’94, dok je za seniorska momčad NK Međugorje proglašena najuspješnijom nakon osvajanja županijske lige.

Za uspjeh u sportskoj rekreaciji na proglašenju najuspješnijih sportaša u protekloj godini nagrađena je malonogometna momčad MZ Međugorje, koja je osvojila MNL MZ općine Čitluk i predstavljala općinu Čitluk u Ligi Hercegovine.

Posebna priznanja

Bivši nogometaš Josip Čilić – Ćipe, jedan od najistaknutijih predstavnika broćanskog sporta, ovogodišnji je dobitnik posebnog priznanja „Sportska legenda Brotnja“, dok je novinarka Tanja Vučić, kao dugogodišnja promotorica broćanskih sportaša i njihovih uspjeha, ali i cijele općine Čitluk, dobitnica „Posebnog priznanja za razvoj i promociju sporta i općine Čitluk za 2023. godinu“.

Predanost, strast i neizmjeran doprinos sportskoj zajednici karakteristike su koje su krasile pokojnog Božu Gagru, a baš ovakve karakteristike promovirale su Ivana Bevandu Batu, u ovogodišnjeg dobitnika „Nagrade Bože Gagro“. Nažalost, gospodin Bevanda nije mogao nazočiti svečanosti pa je nagradu preuzeo njegov unuk, inače i sam nagrađen kao član mlađih kadeta HRK Međugorje.

Posebno priznanje za fair play u 2023. godini otići će u ruke Martina Šege, člana kluba Extrim Enduro Mostar, koji je tijekom utrke s izravnim konkurentom podijelio gorivo iz svog spremnika kako bi se mogli nastaviti utrkivati.

Dane Juričić, Jure Puce i Marta Grgić ovogodišnji su dobitnici posebnog priznanja za ostvaren izniman rezultat, a ovakvim rezultatima mogu se pohvaliti i nagrađeni u seniorskoj kategoriji.

To su kako je već spomenuto: Marijan Šaravanja, prvak BiH sa RK Izviđač, atletičarka Marija Ivanković kao osvajačica više odličja na prvenstvima Hrvatske te Ivan Dodig, koji je, između ostalog, u 2023. godini osvojio svoj četvrti Grand Slam naslov i na vrhuncu svoje sportske karijere nastavio biti veliki ambasador sporta i inspiracija za mnoge.

Dio zasluga za Ivanove uspjehe zasigurno pripada i Mladenu Miši Dodigu, koji je Ivanov trener, a Mladen je ušao u povijest i kao prvi bosanskohercegovački trener koji je postao punopravni član ATP Coach programa.

Svečanost proglašenja najuspješnijih sportaša glazbeno su obogatili Luka Grbavac i Kristijan Barbarić, sportaši i učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo, priopćeno je iz Općine Čitluk.

(www.jabuka.tv | Foto: Općina Čitluk)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.