Profesor engleskog jezika u Milijunašu učinio što 13 godina nikome nije uspjelo

Mislim da je odgovor Douglas-Home ili Eden, ali nisam spreman riskirati 436 tisuća funti

Profesor engleskog jezika na katoličkom fakultetu Bishop Challoner u Birminghamu uspio je dogurati do posljednjeg pitanja u britanskoj inačici kviza “Tko želi biti milijunaš“, ali ipak nije stigao krajnjeg cilja. Zbog toga John Robinson (36) ne žali jer ponudio bi krivi odgovor pa na kraju ostale bi mu 64 tisuće funti.

Churchill prepreka do milijuna

Ovako, bogatiji je za pola milijuna i ni za čime ne treba žaliti. Uostalom, koliko je teško otvoriti finalno pitanje potvrđuje podatak da nikome to nije uspjelo u posljednjih 13 godina.

Neću prestati predavati, izgurat ću do kraja godine jer ne bi bilo u redu napustiti studente sad kad su ispiti i posao nije do kraja dovršen. A nakon toga… Sigurno neću u mirovinu jer, koliko god 500 tisuća funti zvučalo sjajno, ne mogu ništa ne raditi do kraja života, kazao je Robinson nakon što je emisija emitirana.

Naime, svega je svjestan još od siječnja kad je snimljena pa mu sve skupa nije bio novitet kao što je bio gledateljima. Koji mu ne zamjeraju, pitanje nije bilo lako. Trebalo je odgovoriti tko od britanskih premijera nikad nije bio  ministar vanjskih poslova. Ponuđeni odgovori bili su redom Winston Churchill, Alec Douglas-Home, Anthony Eden i Harold Macmillan.

Mislim da je odgovor Douglas-Home ili Eden, ali nisam spreman riskirati 436 tisuća funti, rekao je voditelju Jeremyju Clarksonu i odustao od natjecanja, na što je on uskliknuo bez lažnog ustezanja da se radi o sjajnom igraču i stisnuo mu ruku.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.