Produženi vikend u FBiH: Neradni dan je i 3. siječanj

S obzirom na to da 2. siječnja 2022. godine pada u nedjelju, praznikom će se smatrati i prvi sljedeći radni dan tj. 3. siječanj 2022. godine, objavilo je Federalno ministarstva rada i socijalne politike.

Na osnovu Uredbe sa zakonskom snagom o preuzimanju i primjenjivanju saveznih zakona (”Službeni list RBiH”, broj: 2/92), odnosno Zakona o potvrđivanju uredbi sa zakonskom snagom (”Službeni list RBiH”, broj: 13/94), u Federaciji BiH se, kao federalni zakon, primjenjuje Zakon o praznicima (”Službeni list SFRJ”, broj: 6/73).

U skladu sa spomenutim zakonom, u FBiH se obilježavaju Nova godina i međunarodni praznik rada – 1. svibanj. Navedenim zakonom propisano je da se Nova godina proslavlja 1. i 2. siječnja.

Ako jedan od dana u koje se slavi Nova godina pada u nedjelju, praznikom se smatra prvi sljedeći radni dan poslije ta dva dana. S obzirom da 2. siječnja 2022. godine pada u nedjelju, to će se praznikom smatrati i prvi sljedeći radni dan tj. 3. siječanj 2022. godine.

Ovu vijest s ushićenjem će dočekati zaposlenici u državnim, županijskim i gradskim odnosno općinskim institucijama koji će imati produženi vikend.

Većini zaposlenih u privatnim tvrtkama to će biti običan radni dan.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Po županijskom zakonu o praznicima, praznici koji padaju na nedjelju se ne prenose. Jedino Vlada ŽZH more proglasit neradni dan.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.