Produžena podrška za Chrome na Windowsima 7 – Jabuka.tv

Produžena podrška za Chrome na Windowsima 7

Gašenjem službene podrške za Windowse 7 početkom ove godine Google je bio najavio da će polako početi razmišljati o ukidanju podrške za svoj preglednik Chrome za ovaj operacijski sustav.

Prema prvim najavama, podrška za Chrome trebala je potrajati do 15. srpnja 2021. godine, ali je i ovu odluku odgodila pandemija. Točnije rečeno, odgođeno gašenje podrške za Chrome na preko 10 godina starom OS-u neće se dogoditi kada je planirano jer je primijećeno da su mnoge organizacije, koje i dalje rade na sedmici, odlučile svoj prelazak na nove Windowse također odgoditi.

Na temelju podataka koje su dobili od svojih poslovnih korisnika, u Googleu su tako odlučili da će najpopularniji internetski preglednik na svijetu biti moguće na Windowsima 7 nesmetano koristiti, uz podršku i sigurnosne nadogradnje, šest mjeseci duže – najmanje do 15. siječnja 2022. godine, piše Bug.hr.

21 % tvrtki još uvijek nije prešlo s Windowsa 7 na 10

Produženje podrške odnosi se na poslovne korisnike kojima migracija ovisi o kompanijskim IT procesima, a za koje je primijećeno da su ove godine značajno usporeni. Istraživanje je pokazalo da je, od nekadašnjih korporativnih korisnika Windowsa 7 u svijetu, njih 78 % prešlo na Windowse 10, kod njih 21 % taj proces je u tijeku, a 1 % kompanija i dalje radi na Windowsima 7 i planira prelazak na moderniji OS započeti uskoro.

Iz Googlea kažu kako će i dalje pratiti razvoj situacije s migracijom te da će na temelju njega donijeti eventualne nove odluke o gašenju ili novom produženju roka, samim time i života Chromea na Windowsima 7.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.