Poznati proizvođač automobila poručuje roditeljima: Ne vežete dobro djecu u autosjedalicama

Svaki od nas roditelja misli da zna što je najbolje za naše dijete. Doduše, to nerijetko pokazujemo i čudnim gestama pa je djecu moguće vidjeti kako u automobilima nisu vezana, poluuspravljena, između dva prednja sjedala, prate što rade roditelji ili veselo skakući na stražnjoj klupi.

Volvo je proveo veliko istraživanje u Velikoj Britaniji te je otkrio da čak i roditelji koji vežu svoju djecu u sjedalicama rade velike greške.

Naime, u studiji u kojoj je obuhvaćeno čak 2.000 roditelja, Volvo je otkrio da je 94 posto roditelja koristilo sjedalice u kojima su njihova djeca smještena okrenuta u smjeru vožnje premda su ona bila mlađa od četiri godine.

U Volvu tvrde da djeca do četvrte godine moraju koristiti autosjedalice koje su okrenute suprotno od smjera vožnje i takav položaj mogao bi spasiti živote našim najdražima. Dr. Lotta Jakobssen iz Centra za sigurnost Volva tvrdi:

Djeca do četiri godine trebaju putovati u automobilima u autosjedalicama okrenutima prema natrag, jednostavno zato što im je vrat preslab da bi mogao poduprijeti glavu. Ovu poruku treba poslati svima kako bi shvatili važnost položaja sjedenja u koje su djeca okrenuta prema natrag. Ako imate ozbiljan frontalni sudar, to bi moglo biti pitanje života i smrti.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.