Produžen rad kafića, svadbenih salona i noćnih klubova u HBŽ-u

S obzirom na bolju epidemiološku sliku, Vlada Hercegbosanske županije na sjednici održanoj u ponedjeljak usvojila je nove preporuke i naredbe županijskog Kriznog stožera Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih prema kojima se rad ugostiteljskih objekata dozvoljava do 24:00 sata, dok je rad svadbenih salona i noćnih klubova dozvoljen do 2:00 sata iza ponoći.

Isto tako, dozvoljava se održavanje sportskih natjecanja uz obvezno pridržavanje preporuka od strane Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH. Zapovijedi i preporuke stupaju na snagu danas i primjenjivati će se do dana donošenja novih naredbi i preporuka, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

Vlada je također usvojila Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava s tekućeg transfera “Potpore zdravstvenim institucijama” utvrđenog Proračunom HBŽ-a za 2021. godinu u Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih u iznosu od 1.000.000 maraka.

Raspodjela sredstava s navedenog transfera vršit će se u svrhu potpora zdravstvenim institucijama za tekuće održavanje i u svrhu nabave opreme za borbu protiv koronavirusa od kojih 60 posto sredstava pripada primarnoj zdravstvenoj zaštiti, a 40 posto sredstava sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti.

(www.jabuka.tv | Foto: Facebook)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.