Kordićevih 100 dana: Mostarski gradonačelnik čistio Trimušu

Povodom 100 dana od izbora gradonačelnika Mostara, u ponedjeljak je održana ekološka akcija uređenja parka Trimuša, a tom prilikom mostarski gradonačelnik Mario Kordić izjavio je kako je zadovoljan onim što je do sada urađeno u Gradskoj upravi te da će dosta toga što se trenutno radi uskoro biti prezentirano javnosti.

Zadovoljan sam urađenim, apsolutno. Tempo bi sigurno mogao biti brži, odnosno moja želja je da bude brži. Međutim, javna uprava je takva kakva jest, ona je dosta spora, administrativnih prepreka u Gradu Mostaru je milijun, Gradskog vijeća nije bilo neko izvjesno vrijeme tako da smo morali te neke odluke koje su davno donesene, ponovno staviti na temu i uskladiti sa zakonima, kazao je Kordić.

Ocijenio je kako je mnogo toga urađeno te kako je zadovoljan smjerom u kojem se ide.

Urađeno je puno posla, radi se puno. Puno stvari koje možda ljudi ne vide ovaj trenutak na terenu rade se u administraciji, preustroj, novi postupnici i sve ostalo što bi trebalo vrlo brzo biti vidljivo i na terenu kao konkretan učinak. Sve u svemu sam zadovoljan u kom smjeru idemo. Pozivam i građane ovim putem, da se svi uključimo u sređivanje našeg grada te da budemo malo odgovorniji kad je u pitanju komunala, odlaganje otpada i sve ostalo, poručio je gradonačelnik.

Uz predstavnike Grada Mostara, u akciji čišćenja sudjelovali su i predstavnici Oružanih snaga BiH, brojne udruge građana, komunalna poduzeća te ekološki aktivisti.

Akciju je pokrenula Gradska uprava zajedno s par udruga koje su nam izašle u susret i zajedno s građanima Mostara pomogle da ovo sredimo. Posebno mi je drago da su se i Oružane snage BiH odazvale ovoj akciji. Došlo je dvadesetak momaka koji su mi u povjerenju rekli da su ovdje trenirali kada je bila u pitanju priprema za prijem u Oružane snage i oni su, kažu, emotivno vezani za ovaj prostor i nastavit će ovdje dalje svoje sportske aktivnosti. Tu su i JP ‘Parkovi’, Civilna zaštita Grada Mostara, djelatnici Gradske uprave, svi smo se malo uključili da ovaj lokalitet sredimo s idejom da ga nastavimo i dalje održavati, a da to ne budu sporadične akcije. Ovaj put ćemo pokušati naći kapaciteta u javnim poduzećima Grada Mostara da ovaj park kontinuirano održavamo, naglasio je Kordić.

Današnja akcija krenula je od igrališta Trimuša, a za sve sudionike bio je osiguran odgovarajući alat i zaštitna oprema.

(Fena)


6 komentara

 • “Ovaj put ćemo pokušati naći kapaciteta u javnim poduzećima Grada Mostara da ovaj park kontinuirano održavamo”

  Jednom tjedno/sedmično se okupite, i to je to. Ne treba više. U slučaju konstitutivnog negodovanja javnih djelatnika, legitimna slaba od(a)ziva ili neemotivne neodgovornosti građana, onda neka ide u razmatranje po jedna obiteljska/familijarna markica preko računa uz naplatu parkinga.

 • Svijetla buducnost ceka gradonacelnika uz Zdravka Rezu….slika zaista sve govori..,od neznam koliko komunalnih poduzeca nasli ste pripadnike OS da ciste smece.
  Fuj gadovi.

 • Bez obzira na sve “lajkam” potez.
  Ali…..
  …miriše na populizam i marketing. Nadamo se da nije.
  U stvari se bez veze nadam.
  Čistio sam trimušu u zadnjih deset, dvanaest godina najmanje 8 do 9 puta
  ….i nije mi/nam palo na pamet da se poslikamo…
  Toliko o ljubavi i iskrenoj namjeri.

 • Zašto nitko nije primjetio da je trimuša, kada su došli bila manje više čista.
  Smetlja,prekomjerno je bilo oko kontejnera i kanti za otpatke, koje zlatna mladeš nesmiljeno puni u nićnim satima.
  S staza je bila uglavnom čista.

 • Pa jebote kao da je amazonska prašuma. Ovo je više smijurija, može je jedan čovjek očistiti za po sata. Svako malo čišćenje trimuše.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.