Prodaju se vozila u kojima su upucani Notorious B.I.G. i Tupac

Jedan od najznačajnijih repera svih vremena, Christopher Wallace poznatiji kao Notorious B.I.G. i Biggie Smalls, preminuo je na današnji dan prije 21. godinu.

Svi poznavatelji hip-hopa priču zasigurno znaju. Jedan je u nizu repera koji se upetljao u sukob istočne i zapadne obale prisutan na tadašnjoj hip-hop sceni. Biggieja je nepoznati napadač upucao iz automobila dok se toga dana vozio na mjestu suvozača u automobilu marke Chevrolet Suburban duž bulevara Wilshire u Los Angelesu. Ozljedama je podlegao istoga datuma, dok su nalazi njegove obdukcije predstavljeni javnosti 15 godina kasnije. Identitet njegova ubojice i dalje nije poznat, iako su svojevremeno procurili i dokumenti FBI-a kroz koje se njegova smrt nastojala povezati sa smrću Tupaca Shakura.

Automobil u kojem je ubijen Biggie

Razlog? 2Pac je preminuo na sličan način šest mjeseci ranije. Naime, 2Pac je upucan s četiri metka u automobilu, 7. rujna, nakon čega je i preminuo od ozljeda par dana kasnije. Rivalstvo repera već spomenute istočne i zapadne strane jedno je od nagađanja, iako ubojica ni u njegovom slučaju ni dan danas nije pronađen, a sve je sa sobom povuklo i mnoge teorije zavjere. Samo jedna od njih ističe da je 2Pac zapravo i dalje živ te da zapravo uživa na Kubi.

Cijela priča je sama po sebi kontroverzna, pa nije ni čudno da će se sada, dva desetljeća nakon njihove smrti, pokušati na bilo kakve načine dobiti koristi od toga. Bizarno, ali istinito, 64-godišnji muškarac, kolekcionar Gary Zimet sada prodaje aute u kojima su Biggie i 2Pac ubijeni.

Ljudi nisu spremni pustiti ove slučajeve na miru i to je sasvim jasno. Zimet koji je prodavač originalnih povijesnih materijala i osnivač Moments In Time, na ovome nastoji i zaraditi. Naime, on prodaje vozilo Chevrolet Suburban u kojem je Biggie upucan, po cijeni od 750.000 $. S druge strane, traži i kupca za BMW 7 u kojem je 2Pac ustrijeljen te ga prodaje po cijeni od vrtoglavnih jedan i pol milijuna dolara.

Automobil u kojem je ubijen 2Pac

U intervjuu za Pitchfork, Zimet je i sam priznao kako je cijela priča pomalo morbidna, ali da to nikako ne znači da iskorištava obitelji Biggieja i Tupaca, uzevši u obzir da su prema njemu to komadi američke povijesti.

Znam da bi ih muzeji voljeli imati, s obzirom da se trenutno gradi hip-hop muzej u New Yorku. Nažalost, muzeji su stalno bez novca. izjavio je Zimet, dodajući kako i sam vjeruje da će se auti kad tad prodati, samo da mora naći pravoga kupca.

U pitanju su samo dva rariteta koja Zimet sadrži u svojoj povećoj i bizarnoj gomili memorabilija. Samo neke od preostalih rariteta je primjerica kopija albuma “Double Fantasy” koju je John Lennon neznajući potpisao svome ubojici Marku Davidu Chapmanu samo nekoliko sati prije smrti.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.