Prodaje se originalno Apple računalo iz Jobsove garaže, poznata i cijena – Jabuka.tv

Prodaje se originalno Apple računalo iz Jobsove garaže, poznata i cijena

Appleova računala nikad nisu bila jeftina, a s godinama, cijena onih s početka tvrtkinog postojanja raste u nebesa. Tako je nedavno na aukciji u SAD-u ponuđeno originalno Appleovo računalo iz 1970-ih godina.

Radi se o samo jednom od šest Apple-1 modela u originalnom drvenom kućištu koji su još uvijek u privatnim rukama i rade, 44 godine nakon predstavljanja, dok je još pet računala u muzejima.

Apple 1 predstavili su u travnju 1976. godine suosnivači Applea, Steve Jobs i Steve Wozniak. Računalo je vlastitim rukama izradio Wozniak u garaži Jobsovih roditelja u Mountain Viewu u Kaliforniji.

Model koji je ponuđen na prodaju još uvijek je u originalnom drvenom kućištu, a dolazi s ekranom Sony TV-115, originalnom tipkovnicom Datanetics Version D te priključkom za struju, prenosi Zimo.hr.

Kolekcionari i ljubitelji Applea, koji požele imati ovo računalo u svojoj kolekciji morat će izdvojiti nešto više novca nego što bi potrošili za trenutno aktualne Appleove modele. Naime, početna cijena je sitnih 1,5 milijuna dolara, a očekuje se da će još rasti.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.