Kerum na derneku zabavljao splitske suce, oglasio se Vrhovni sud RH – Jabuka.tv

Kerum na derneku zabavljao splitske suce, oglasio se Vrhovni sud RH

Snimka koja se pojavila u javnosti kako dobro raspoloženi Željko Kerum pleše i pjeva “Stari morski vuk”, zainteresirala je policiju, državni inspektorat, ali i Vrhovni sud RH koji se očitovao o slučaju.

Naime, snimljena je krajem siječnja u Kerumovoj konobi “Pršut” u Kaštelima, gdje se uz glazbu, piće, pršut, sir i pečeno slavio rođendan bivšeg nogometaša Ivice Mornara, a među uzvanicima su bili neki od najviše pozicioniranih splitskih sudaca.

Navodno su u “Pršutu” bili Bruno Klein, predsjednik Županijskog suda u Splitu, Silvio Čović, predsjednik Upravnog suda u Splitu, Dinko Mešin, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu, Miho Mratović, sudac Županijskog suda (koji je u kadru s Mornarom) i Tomislav Zlodre, sudac Općinskog suda u Splitu.

Vrhovni sud Republike Hrvatske reagirao je u petak ujutro.

U povodu “druženja” nekolicine sudaca Županijskog, Općinskog i Upravnog suda u Splitu u konobi poduzetnika i kandidata za gradonačelnika Splita, navodimo sljedeće. Suci moraju uvijek voditi računa o svom ponašanju u i izvan sudnice. Standardi primjerenosti i obveze sudaca u tom su smislu propisani Kodeksom sudačke etike i viši su nego kod osoba koje ne obnašaju sudačku dužnost.

Pozivamo suce da skrupulozno i s posebnom pozornošću vode računa o svakoj situaciji u kojoj bi njihovo ponašanje moglo izgledati neprimjereno te da se vode načelima određenim u Kodeksu sudačke etike, priopćio je glasnogovornik Vrhovnog suda RH Željko Pajalić.

Ova snimka zasigurno će imati još odjeka. Problem nisu samo epidemiološke mjere koje su na snazi, a koje su ovim okupljanjem u zatvorenom ugostiteljskom objektu suci prekršili već i brojni sudski procesi koji se vode zbog stečaja Kerumovih tvrtki, ali i lokalnih izbora koji se bliže.

Naime, suci su članovi izbornih povjerenstava pa su zabava i druženje s jednim od kandidata za splitskog gradonačelnika, u najmanju ruku diskutabilni.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.