Prodaja automobila u Kini rekordno pala, za čak 79 % – Jabuka.tv

Prodaja automobila u Kini rekordno pala, za čak 79 %

Prodaja na najvećem svjetskom tržištu automobila pala je na 310 tisuća vozila u usporedbi s istim mjesecom lani, zabilježivši dvadeseti uzastopni mjesec pada, priopćila je Kineska udruga proizvođača automobila (CAAM).

Kineska prodaja automobila u veljači vratila se na razine koje nisu viđene od 2005. godine, rekao je visoki službenik udruge Chen Shihua.

Prodaja novih električnih vozila, koja uključuje automobile na baterijsko-električni pogon, smanjila se osmi uzastopni mjesec.

Službenik CAAM-a prošlog je mjeseca rekao da će prodaja vjerojatno pasti za više od 10 posto u prvoj polovini ove godine.

Bude li epidemija učinkovito suzbijena u Kini prije travnja, pad bi mogao biti oko pet posto za cijelu godinu.

U provinciji Hubei u kojoj je započela epidemija, a koja je glavno kinesko središte proizvodnje automobila, proizvođači Dongfeng Motor Group i Honda Motor, Renault SA i Peugeot SA priopćili su kako odgađaju ponovno pokretanje proizvodnje.

Proizvodnja i planovi isporuka američke kompanije Tesla u Šangaju također su prekinuti.

Međutim, nakon što su vlasti u Wuhanu u srijedu ukinule ograničenja na ograničeni broj ključnih industrija u gradu i dopustile nekim ljudima da se vrate na posao, Honda je nastavila ograničenu proizvodnju u tvornici automobila u gradu.

Nissan Motor također je priopćio kako planira djelomično nastaviti proizvodnju.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.