Prlić i Ivanković dobili otkaze u HT Mostaru

Na posljednjoj sjednici Uprave Hrvatskih telekomunikacija Mostar, koja je održana u petak, 27. studenoga, donesena je odluka o otkazu Ugovora o radu bivšem direktoru Stipi Prliću.

Prlić je sa pozicije predsjednika Uprave mostarskog javnog poduzeća smijenjen sredinom lipnja 2015., nakon što je na toj funkciji bio nepunih četrnaest godina, ali je u međuvremenu raspoređen na novu dužnost – savjetnika izvršnog direktora za pokretnu mrežu, premda se protiv njega vodi proces pred Sudom BiH.

No, situacija se po nekadašnjeg direktora drastično promijenila u posljednjih petnaestak dana, kada je završena interna kontrola poslovanja, koju su početkom oktobra naložili novi članovi Uprave HT-a.

Sudeći, naime, prema najnovijim informacijama Slobodne Bosne iz Mostara, Stipe Prlić bi, pored otkaza, mogao zaraditi i još jednu kaznenu prijavu, budući da će nalazi internih kontrolora, sasvim sigurno, biti dostavljeni nadležnom tužiteljstvu.

Stipe Prlić je otkaz dobio zbog, kako je navedeno, teže povrede radne obveze, kršenja zakona u oblasti zapošljavanja pripravnika i nanošenja štete ugledu poduzeća. Iako detalji izvješća interne kontrole nisu poznati, spekulira se da je Prlić za svog mandata na određeno i neodređeno vrijeme zaposlio stotinjak službenika, među kojima su prednjačili djeca i bliža rodbina sudaca i tužitelja.

Tako su u HT-u Mostar, prema pisanju Slobodne Bosne, angažirani sin predsjednika Općinskog suda u Mostaru Marina Zadrića, snaha predsjednice Suda u Čapljini Gordane Buntić i snaha predsjednice Županijskog suda u Širokom Brijegu Dragice Šimić. Za ovu posljednju se kasnije ispostavilo da je priložila falsificiranu diplomu Pravnog fakulteta Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru, ali je skandal naknadno zataškan, jer je sa “pravnicom” Nikolinom Šimić dogovoren sporazumni prekid radnog odnosa.

Osim Prlića odluku o otkazu uručena je i šefu Odjela za internu kontrolu i sigurnost Tomislavu Ivankoviću, koji je osumnjičen za prisluškivanje radnih kolega.

(Bljesak.info)


21 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.