Priznati u Europi, ali ne i u svom gradu i svojoj državi

Rukometni klub „Galeb“ iz Mostara dobio je pozivnicu da sudjeluje na Interamnia kupu, poznatom i kao rukometna olimpijada koji se od 1972. godine održava u talijanskoj regiji Terramo. Na ovom turniru tradicionalno se okuplja najveći broj zemalja sudionica, a ove godine jedini predstavnik Bosne i Hercegovine bit će mostarski Galeb.

Galeb je, iako nije bio sudionik ovog turnira trinaest godina, od svih mostarskih klubova koji su do sada sudjelovali na prestižnom turniru najviše puta osvajao trofej pobjednika. Mostarke su se kao pobjednice vraćale čak pet puta i to ih svrstava u odabrano društvo TOP 3 kluba koja su najviše puta osvajali pehar pobjednika Interamnia kup.

Dok je rad ovog rukometnog velikana s Neretve prepoznat u Europi, to još uvijek nije u svom gradu i županiji. Naime, nakon što je prestao s radom 2009. godine klub je se, zahvaljujući nekadašnjim članicama i rukometnim entuzijastima 2022. godine, vratio na sportsku scenu Mostara te je tadašnja uprava kluba već u studenome te godine predala zahtjev za registraciju u Rukometnom savezu HNŽ-a, ali odgovor nisu dobili ni danas.

Zbog administrativnih problema „Galeb“ još uvijek ne može registrirati igračice niti sudjelovati u ligama na županijskoj i federalnoj razini, ali unatoč pravnim teškoćama s kojim su suočeni u klubu ne gube nadu, te su počeli pripreme za natjecateljsku sezonu iako je neizvjesno kada će ona početi.

U prilog činjenici kako u klubu vlada radna atmosfera govori i podatak kako će idućih dana biti imenovani i dužnosnici kluba, te će „Galeb“ imati i sportskog direktora. Nova Uprava kluba, iako još uvijek nisu imenovani svi članovi, vrijedno radi kako bi klub predstavio svoj grad i državu na Interamnia kupu pa već sada užurbano rade kako bi osigurali potrebna sredstva za njihovo sudjelovanje.

Svjedoci smo da u bh. rukometu stvari već odavno ne funkcioniraju kako bi trebale, a to dokazuje i priča ovog velikana s Neretve.

(www.jabuka.tv | Muamer Zukanović)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.