Priznajte! Jeste li nešto od ovoga napravili do svoje 20. godine?

Sigurno smo svi barem jednom u svojim tinejdžerskim danima razmišljali o stvarima koje moramo učiniti prije nego zakoračimo u svijet odraslih. Huffington post predlaže dvadeset stvari koje bi svaki tinejdžer trebao napraviti do svoje dvadesete godine.

Strastveni poljubac

Bilo da je riječ o poljupcu na kiši ili ‘naopakom’ poljupcu poput onog Spidermana i Mary Jane, svaki tinejdžer bi ga trebao doživjeti. No, svakako se treba pripaziti da je s nekim tko ga zaslužuje.

Kratko putovanje s prijateljima

Putovanja s prijateljima se nikad ne zaboravljaju. Svaki bi tinejdžer trebao barem jednom otputovati negdje sa svojim prijateljima.

Probati hranu čije ime ne možemo izgovoriti

To je često način da se pronađe novo omiljeno jelo i sazna koji se to okusi kriju iza nekog čudnog imena.

Snimiti cover omiljene pjesme i staviti je na Youtube

To može završtiti slavom ili sa samo par komentara ispod snimke. Ne zna se dok se ne proba!

Nudizam

Tople večeri su idealne za kupanje bez kupaćeg kostima. Naravno, trebate biti oprezni da vas nitko ne vidi- takve fotografije sigurno ne želite u svojem Facebook albumu.

Priznajte! Jeste li nešto od ovoga napravili do svoje 20-te?

Zaljubiti se

Zaljubljenost često ne vežemo samo uz leptiriće u trbuhu, već i uz slomljeno srce. Ta iskustva su uvijek bolna, ali na kraju ipak shvatite da je onako kako treba biti.

Spavati pod zvijezdama

To može biti na izletu u šumu ili ispred bakine kuće na selu, ali jedno je sigurno – nema ništa ljepše od noći pod zvijezdama.

Zabaviti se cijelu noć

Nakon dobrih ocjena u školi valja se i dobro zabaviti. Tople ljetne noći su idealne za ples do zore i zabavu s najboljim prijateljima.

Cijeli dan bez interneta

Danas se sve više vremena provodi uz računalo i Facebook te je dosta teško izdržati bez tehnologije koju svakodnevno koristimo. No, postavite sami sebi izazov. Uzmite kratku pauzu i budite 24 sata bez interneta, mobitela i televizije. Izađite u prirodu i posvetite se sebi, sigurno ćete uživati.

Izlazak na izbore

Za svakog tinejdžera prvi izlazak na izbore predstavlja nešto veliko. Sjajan je osjećaj izaziti svoje stavove.

Dubokoumni razgovor sa strancem

Svima nam se dogodilo da tijekom svojih izalazaka upoznali neke nove ljude s kojima smo poveli razgovor kakav inače vodimo s vrlo bliskim osobama. Takvi razgovori uvijek mogu rezultirati prijateljstvom, a mogu ostati i samo na razgovoru.

Prva putovnica, prvi put u inozemstvo

Putovanja su uvijek zanimljiva, ali ona prva putovanja uvijek nosimo u srcu, bilo da je riječ o putovanju s prijateljima ili s roditeljima. Uvijek je lijepo sjetiti se osjećaja kada smo po prvi puta upoznali novu zemlju, novu kulturu.

Naučiti svirati instrument

Nema tinejdžera koji barem jednom nije poželio naučiti svirati neki instrument. Dečki to najčešće čine kako bi bili što sličniji svojim idolima te kako bi zavodili djevojke svojim umijećem sviranja, a djevojke kako bi izrazile svoje osjećaje. No, samo oni najuporniji zbilja i nauče svirati.

Sudjelovati uličnom performansu

Čini se potpuno suludim? Možda, ali se svakako treba probati!

Prvi posao

Prvog posla se uvijek sjećamo. Najčešće su to ljetni poslovi koje tinejdžeri rade kako bi zaradili džeparac. To je i vrlo korisna i bitna lekcija o odgovornosti.

Napisati pismo samom sebi i pročitati ga nakon deset godina

Uvijek je zanimljivo nakon nekoliko godina pročitati dnevnik ili pismo koje smo napisali samome sebi i vidjeti koji su nas problemi i strahovi mučili.

Naučiti strani jezik

Engleski jezik učimo u školi, ali je posebno zanimljivo učiti jezik za koji se pokaže interes.

Ples na kiši

Priznajte! Jeste li nešto od ovoga napravili do svoje 20-te?

Plesati je uvijek lijepo, ali ples na kiši nas učini živima. Dakle, idući puta kada padne kiše, nemojte se skrivati iza kišobrana, zaplešite!

Večer za sebe

Nekima je to zastrašujuće, ali samostalan odlazak na koncert ili u kino može biti jako zanimljiv. Nikad ne znate koga možete upoznati.

Naučiti kuhati najdraže jelo

Kuhanje u tinejdžerskim godinama gotovo nikome nije jača strana, ali bi se trebalo naučiti kuhati barem omiljeno jelo. Uostalom, kuhinja može biti mjesto i kvalitetnog druženja s prijateljima ili roditeljima.

(www.jabuka.tv)

 

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.