Pritisak studenata urodio plodom: Cijene diploma i promocije ostaju iste

Senat Sveučilišta u Mostaru povukao je u četvrtak odluku o povećanju cijena diploma i promocije na fakultetima te visokoškolske ustanove.

Kako je u izjavi za medije na press konferenciji kazala predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Janja Marušić, spornu odluku da se cijena promocije i tiskanja diplome za sve članice Sveučilišta poveća na 200 maraka Senat je donio na sjednici u ponedjeljak, a tri dana kasnije, nakon što su svoje nezadovoljstvo izrazili studentski predstavnici, odluka je poništena.

”Odmah u ponedjeljak Predsjedništvo Studentskog zbora održalo je sjednicu s koje smo uputili žalbu na spomenutu odluku i s nestrpljenjem smo čekali današnju sjednicu Senata. Na sjednici su studentski predstavnici ponovno iznijeli svoj stav koji su svi članovi Senata jednoglasno podržali, ocijenivši kako je odluka bila ishitrena”, istaknula je Marušić.

Do sada su cijene bile različite za pojedine fakultete, od 70 maraka na Ekonomskom fakultetu pa do 200 maraka na Medicinskom fakultetu, a po riječima predsjednice Studentskog zbora, studenti nisu protiv usklađivanja cijena, ali se u tom procesu, kako je kazala, mora čuti i njihov glas.

(www.jabuka.tv)


11 komentara

  • Ali zapravo istina je malo drugačija.PreCjednica SZ je 15 dana ignorirala odluku (na sjednici SZ su raspravljali o istoj) i nije uložila veto na Senatu.Odluka je postavljena na PMF-u već 8.1.2016 (napomomena:J.M.izjavljuje kako je odluka donešena 25.1.,a o njoj raspravljaju 2 tjedna prije na sjednici, who is crazy??) i ništa nije urađeno povodom odluke dok se studenti nisu pobunili. Ne obmanjujte narod i studente. Niste ništa napravili jer gledate osobne interese kako bise mogli uhljebit.Ne kupi poene na ovome i odluka je privremeno ukinuta.Studenti očekujte novu odluku!

  • Ljudi moji ona je i došla na takvo mjesto iz vlastitih interesa i ne smije se suprostavit nadležnim iz razloga da sutra ne bi izgubila fotelju za svoju guzicu….ali kad se podigne narod tada nastaju problemi…uostalom kad će se već jednom objasnit od strane studentskog zbora u čiji proračun ide onaj jadni “cener” i u koje svrhe kojeg mi je tako teško bilo dat jer znam da su mnogi studenti morali otkidat od vlastitih usta kako bi taj zahtjev ispunili 😀

    • Točno to. Žalosno je što se koriste ti položaji za osobni probitak i ne preza se ni pred čim. Dokaz je ovo poskupljenje kako je navedeno, 200KM o kojima se znalo ali se šutilo 2 tjedna dok se studenti nisu pobunili i gle čuda ona ispala dobra duša Sveučilišta. Kako je napisano prozivaju je rad plaćanja diplome prije službene promocije od 500KM. A cenera nije toliki problem u ceneru, neću popit kavu dvi ali problem je što se na gluposti troše. Da imalo morala ima ta cura podnijela bi ostavku na svoju dužnost, ali utom slučaju gubi radno mjesto poslije fakulteta.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.