Pripadnik Oružanih snaga BiH spasio život nogometašu u Posušju

Pripadnik Oružanih snaga BiH na službi u Središtu za obuku za operacije potpore miru (PSOTC), desetnik Semir Sarajkić, koji je ujedno i certificirani savezni nogometni sudac, brzom i prisebnom reakcijom spasio je život jednom nogometašu za vrijeme suđenja nogometne utakmice.

Utakmica se odigrala 7. lipnja 2018. godine u Posušju, u okviru razigravanja za ulazak u Prvu ligu FBiH između Posušja i Goražda. Završetak ove utakmice obilježio je duel prvotimca Goražda Nedima Kurtovića i jednoga domaćega nogometaša, nakon kojega je Kurtović ostao nepomično ležati bez svijesti, dok su publika i svi sudionici utakmice nakratko “zanijemili”, navedeno je na web stranici Oružanih snaga BiH.

Tada je došlo do brze reakcije glavnoga suca Semira Sarajkića, koji je izvadio jezik ozlijeđenom Kurtoviću, spriječivši gušenje i kobne posljedice. Nakon toga ga je postavio u odgovarajući položaj i time pokazao vrhunsku obučenost i prisebnost u pružanju prve pomoći. Dan nakon utakmice desetnik Sarajkić je opisao svoje iskustvo:

Nakon naizgled bezazlenoga duela dva igrača, primijetio sam da je igrač ostao ležati nepomično na zemlji. Kada sam shvatio što se događa, odmah sam mu pritrčao te primijenio stečeno znanje u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine u pružanju prve pomoći i to tako da sam ga okrenuo na bok i izvadio mu jezik da ne bi došlo do gušenja. Nakon moje brze reakcije, igrač je došao svijesti. Na kraju se sve dobro završilo, jer je spašen jedan ljudski život, kazao je desetnik Sarajkić.

Prilikom pružanja pomoći ozlijeđenome, desetnik Semir Sarajkić je pokazao osposobljenost, ali i hrabrost prilikom intervencije spašavanja ljudskoga života.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.