Princ Harry priznao: Nisam imao pojma da rasizam postoji u tolikoj mjeri

Vojvoda od Sussexa govorio je o rasizmu u intervjuu s aktivistom BLM-a Patrickom Hutchinsonom za magazin GQ.

Hutchinson je početkom ove godine dospio na naslovnice kada je tijekom BLM prosvjeda u Londonu nosio bijelca na ramenima kako bi ga sklonio na sigurno.

Princ Harry priznao je da ga njegov odgoj i obrazovanje nisu pripremili za shvaćanje problema.

Jednom kad shvatite može vam biti malo neugodno, ali tada je na vama da izađete i educirate se, jer neznanje više nije opravdanje. Imao sam odgoj i obrazovanje koje sam imao, ali nisam imao pojma o čemu se zapravo radi, kazao je Harry.

Nisam imao pojma da rasizam postoji u tolikoj mjeri. Koliko god to tužno bilo za reći, trebalo mi je mnogo godina da to shvatim, pogotovo kada sam živio dan ili tjedan u cipelama svoje supruge, kazao je princ Harry te je istaknuo kako vjeruje da će stvari biti bolje u budućnosti.

Puno je posla za napraviti. Ali, iskreno, osjećam kao da svijet zapravo ide u dobrom smjeru, rekao je Harry i zahvalio anđelu čuvaru Patricku koji je na naslovnicama širom svijeta bio prikazan kako spašava bijelca.

Svijet zadivljen fotografijom crnca koji spašava ultradesničara u Londonu

Harry je još dodao kako želi ostaviti svijet boljim mjestom nego kakav je njega zatekao.

Budući da sam i sam otac, valjda je cijela poanta mog života pokušati ostaviti svijet na boljem mjestu od onoga na kojem je bio kad sam ga ja pronašao, zaključio je.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.