Svijet zadivljen fotografijom crnca koji spašava ultradesničara u Londonu

Svijet je obišla fotografija crnca koji na leđima nosi ozlijeđenog bijelca. Slika je zabilježena na nasilnim i dramatičnim prosvjedima tijekom vikenda u Londonu.

U Velikoj Britaniji danima već traju prosvjedi protiv rasizma, koji su se iz Amerike, nakon ubojstva afroamerikanca Georgea Floyda prelili na čitav svijet.

U Londonu je u nedjelju došlo do žešćeg okršaja na prosvjedima u kojima su sudjelovali policija, prosvjednici koji se zalažu za prekid rasizma, ali i sudionici kontraprosvjeda, među kojima su mahom ultradesničari.

Jedan muškarac identificiran kao ultradesničarski prosvjednik ozlijeđen je u sukobu koji je izbio u Londonu između aktivista za prava crnaca i ultradesničara, a na sigurno ga je odveo – crnac.

Nisam razmišljao, mislio sam samo da je neko ljudsko biće na zemlji, i da se to se neće završiti dobro ako mu ne pomognem. I to je bilo to, nisam imao drugih misli u glavi, osim kako da ga izvučem na sigurno, kazao je Patrick Hutchinson.

(www.jabuka.tv)

11 komentara

 • Puno je tu sranja.Protestuju nacije koje su se obogatile na ropstvu.I to nije protest protiv rasizma nego nesto puno dublje.Vidjet cemo do jeseni sta ce biti.

  • Pa normalno da se protestira u nacijama koje su se obogatile na ropstvu haha, pa u tome i je cijela bit, halo? Sta ce u BiH protestirati za prava crnaca i prestanak rasne diskriminacije, nema 100 crnaca u drzavi. I normalno da je problem puno dublji, citav svjetski poredak se temelji na povlastenoj eliti (igrom slucaja mahom bijelci) i njihovoj svjetskoj dominaciji.

 • Koje su ovo obmane i laži….To je strašno. Oduvijek me strahovito rastuživalo i posramljivalo ponašanje bijelaca prema crncima u nekim ne tako davnim vremenima, ali ovo sad je otišlo tako ukrivo i s pogrešnim motivima su svi ovi medijski isječci i fotografije….ma…Svi smo mi Božja djeca i doćemo pred lice njegovo. To je jedina pravda

  • ponasam se prema njima normalno. jer su isto normalna stvar na ovom svijetu. sasvim normalna pojava. samo maloum ima drugaciji stav. i prcin mu mater za to. nemam diskriminaciju prema nikome. ali prema zlonicima imam i stavljam ih u jedan kos. neka sam prost. a ovi sto zijaju da su oni diskriminirani, mislim da ih i njihovi tuku da lazu. ako nisu onda bi trebali. jer mnogi ih gledaju normalno. nego oni to natuknu. poput balija.

 • Doći će brzo vrime da nečeš smiti reći crncu da je crn i arapinu da je napola crn, odnosno čađo kako bi rekli Dalmoši.Pa ni azijatu nečeš smit reć da je žut jer bi te mogli proglasit rasistom.
  Jedino češ bjelcu smiti reć da je bjeli fašist i kršćanski fundmentalist ako kojim čudom-pokuša obraniti svoj Dom i pravo na svoj identitet i europski kršćanski svjetonazor.

  • ja nisam bahat u Casablanci. niti imam namjeru biti. nisam bahat ni u Shangaiu. ni u Capetownu , ni u Tokiu. ako je diskriminiran kako zija onda neka ide nazad. glume. manipulanti.

  • zasto neces smiti reci ? istina je istina. sto je istina neka se govori. i ne treba se bojati govoriti. ako je netko crn crn je. boja nema veze sa nicim.
   to samo glupani gledaju. reci cu svaki dan. meni je balija usao u crkvu i izrugivao se sa mnom u crkvi. provcirao. nisam ga ubio radi toga. niti spalio na trgu. niti probo macetom.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.