Prilika za posao: Vatrogasci u Mostaru zapošljavaju osam ljudi

Ako se izuzme zapošljavanje tri vatrogasca u 2014., ovih dana će mostarski vatrogasci dobiti prvo veće pojačanje u jedinici u posljednjih 25 godina.

Naime, u tijeku je natječaj za prijem osam novih vatrogasaca u Profesionalnu vatrogasnu jedinicu Mostar.

Dnevni avaz navodi kako je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić prilikom nedavne primopredaje novog vatrogasnog vozila obećao je da će Grad Mostar, u skladu s mogućnostima, pomoći mostarskoj Vatrogasnoj jedinici i da podmladi kadar, što je ubrzo i ispunio objavivši natječaj za prijem osam vatrogasaca.

Zapovjednik Vatrogasne jedinice Petar Jurić istaknuo je u izjavi za sarajevske novine kako je to prvo ozbiljno zapošljavanje nakon 25 godina.

”Trenutno imamo 59 radnika, čija je prosječna starost skoro 50 godina. Imamo samo dva čovjeka koji su mlađi od 30 godina. Dakle, osim što nas je brojčano malo, i ta starosna struktura dodatno otežava problem. No, ovo novo pojačanje zasigurno će popraviti ‘krvnu sliku’ Vatrogasne jedinice”, rekao je Jurić i dodao kako je mostarski gradonačelnik rekao i kako će, pored toga, nastojati pomoći i u ljetnim mjesecima primanjem sezonaca.

Jurić kaže kako se ranijih godina broj angažiranih sezonaca kretao oko deset te naglasio kako podmlađivanje kadra do sada nikada nije ozbiljno urađeno tako da je bilo krajnje vrijeme za prijem novih vatrogasaca.

”Da bismo mogli odgovoriti izazovima i funkcionirati, potrebno je da, pored tih osam novih vatrogasaca, u dogledno vrijeme zaposlimo još najmanje desetak njih i to bi bio taj neki minimalni optimum. Rapidan pad broja zaposlenika imali smo i zbog činjenice da oni odlaze u mirovinu. Svake godine do četiri vatrogasca budu umirovljena”, rekao je Avazu Jurić.

Podsjećamo, mostarski vatrogasci su prošle godine dobili novo vozilo nakon 25 godina.

(www.bljesak.info)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.