Prilika za BiH: Izvozom oružja u Pakistan može zaraditi 100 milijuna dolara

BiH je dobila objekat veličine 500 kvadratnih metara u Gwadaru (blizu Irana, koje pripada Pakistanu) u poslovnoj zoni koja će se zvati “Bosanska vila” i koja će biti namijenjena samo za to da naši dužnosnici, gospodarstvenici, svatko onaj ko je službeno pozvan u Pakistan preko veleposlanstva BiH ili na drugi službeni način, može tu odsjedati i biti tu, bez ikakve naknade i naplate.

Veleposlanik BiH u Pakistanu Nedim Makarević u razgovoru za poslovni portal Akta.ba kazao je kako će objekat biti dodijeljen na 99 godina.

“Postoj mogućnost da BiH dobije u poslovnoj zoni Gwadara mjesto, odnosno zemljište na raspolaganje od 10 dunuma gdje bi mogli napraviti svoj biznis centar, gdje bi koordinirali ne samo naše tvrtke, nego tvrtke bivše Jugoslavije pa i cijelog Balkana”, kazao je veleposlanik Makaravić.

Govoreći o prilikama i mogućnostima Bosne i Hercegovine u gospodarskom povezivanju sa Pakistanom, Makarević je kazao kako su Pakistanci zainteresirani najviše za turizam, međutim veliki problem je što ne mogu dobiti turističku vizu, prenosi Akta.ba.

Osim turizma velika zainteresiranost od strane Pakistana postoji za namjensku industriju Bosne i Hercegovine, gdje bilježimo dobre izvozne rezultate na samo jednom artiklu, odnosno snajperskom streljivu iz Igmana Konjic.

I ostale bh. kompanije poput Ginexa, Pretisa, Vitezita i drugih mogu izvoziti u Pakistan.

“Udesetorustručili smo bileteralno gledano izvoz nas naprema njima, a zamislite ako bi se uključilo više artikala iz samo namjenske industrije, koliki bi bili izvozni rezultati”, kazao je Makarević, naglašavajući kako BiH može izvesti robe u vrijednosti 100.000 milijuna dolara, pa čak i do milijarde, ništa nije nemoguće, samo treba znati raditi.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.