Prijetnja Dodiku je teroristički čin

Tužiteljstvo BiH slučaj prijetnje Miloradu Dodiku, predsjedatelju Predsjedništva BiH, i njegovim suradnicima najvjerojatnije će okarakterizirati kao teroristički čin, a muškarac koji stoji iza tog čina identificiran je zahvaljujući suradnji bh. policijskih agencija i njihovih kolega iz Njemačke.

Otkriva to sugovornik Nezavisnih koji dodaje da je predmet već predan Tužiteljstvu BiH.

Oni su, dakle, na potezu. Identitet tog muškarca je poznat i on bi uskoro trebalo biti lociran i uhićen. Nalazi se u Njemačkoj, objašnjava izvor Nezavisnih.

Njihov izvor dodaje da operativni podaci koji su zasad prikupljeni pokazuju da osumnjičeni ne pripada nijednoj ekstremističkoj skupini.

Podsjetimo, prijeteći poziv upućen je s njemačkog broja i muškarac s druge strane predstavio se kao Ibro. Pozvao je 26. studenog ured Dodika te vrijeđao njega i njegove suradnike i prijetio im smrću, govoreći “da će ih sve zapaliti”, i to zbog postavljanja zastave RS-a u Dodikovu uredu.

Riječ je o muškarcu podrijetlom iz BiH, ali već dulje vrijeme živi u Njemačkoj. Otkriven je veoma brzo nakon prijetnje zahvaljujući broju telefona s kojeg je zvao. Ako ga ne uhiti njemačka policija, ta sudbina čeka ga kada se vrati u BiH, objašnjava ovaj izvor.

SIPA otkrila identitet osobe koja je prijetila Dodiku

Iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u četvrtak navečer su naveli da su, čim im je prijetnja prijavljena, poduzeli potrebne mjere i radnje te utvrdili identitet osobe koja je prijetila Dodiku i članovima njegova ureda.

O tome je Tužiteljstvu BiH dostavljeno odgovarajuće izvješć”, rekli su iz Tužiteljstva BiH.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.