Prije 24 godine vraćeno ime Dinamo

Za Dinamo i njegove navijače je 14. veljače, Dan zaljubljenih, poseban dan. Na današnji dan 2000. godine klubu je vraćeno ime – Dinamo.

Tog povijesnog dana više od 10 tisuća navijača čekalo je ispred stadiona odluku skupštine kluba, koja je s 43 glasa za od 44 člana glasala za promjenu imena Croatia u Dinamo. Nakon odluke pred navijače je izašao Velimir Zajec i poviknuo “Imamo Dinamo!”

Dinamo je 1991. na zahtjev predsjednika Franje Tuđmana postao HAŠK Građanski, a dvije godine poslije Croatia.

Bad Blue Boysi su se godinama borili za povratak imena, peticijama, građanskim neposluhom, čak i paljenjem svečane lože.

Tri mjeseca nakon povratka imena Mirko Barišić je postao predsjednik kluba umjesto Zlatka Canjuge. Podsjetimo, godine 1992. maksimirski klub preimenovan je u HAŠK Građanski, 1993. ime je ponovno promijenjeno, u Croatia, no nijedno ime nije bilo prihvaćeno od strane navijača. Htjeli su samo – Dinamo, piše HRT.

(www.jabuka.tv | Foto: Robert Anić / History I/C / Pixsell)

17 komentara

    • Hahaha,ajde druže Tito,ustani i daj nam više taj naslov prvaka ima dvadeset godina ga čekamo otkada tebe nestade nestade i JAJDUKOVIH naslova koji je u Tvojoj i Hajdukovoj Jugoslaviji bilo na pretek i zato ŠKUTORSKI PARTIZANI začepite prljavu gubicu sad i za vjeke vjekova a Dinamo i ove godine uzima titulu a Partizanska jedanaesta dalmatinska crvenu🇻🇳🇻🇳FRITULICU😜😜

    • Ja bih mu dao ime PRGAVA FRITULICA,navikli se na nju ima dvadeset godina dugih,predugih i koliko će ih još puno,puno proći dok mi budemo nešto veće slavili🤫🤫🤫

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.