MZ Mokro donirala knjige područnoj osnovnoj školi

U povodu nadolazećeg Međunarodnog dana materinskoga jezika koji se obilježava 21. veljače Mjesna zajednica Mokro donirala je dva kompleta knjiga Područnoj školi u Mokrom i time obogatila knjižni fond mjesne škole koja djeluje u sklopu Prve osnovne škole Široki Brijeg.

Riječ je o naslovima dječje literature koji su nedostajali u školskoj knjižnici u Mokrom.

Od danas mokarski učenici imaju priliku upoznati Bambi i pročitati priču o ovom malenom lanetu koju donosi pripovijetka Felixa Saltena ili, pak, uživati u čitanju dječjeg romana Heidi Johanne Spyri koji skriva mudru poruku o čarima skromnosti, prirode i nesebičnog pomaganja.

Foto: Prva osnovna škola Široki Brijeg

U dogovoru s učiteljicama nabavili smo potrebne knjige koje se nalaze na popisu školske lektire do petog razreda osnovnoškolskog obrazovanja. Cilj nabave navedenih naslova je promocija knjige i promocija znanja. Ovim činom želimo popularizirati čitanje, probuditi ljubav prema knjizi i stvoriti čitalačke navike kod djece u najranijim, odnosno u primarnim godinama njihova obrazovanja, kazao je predsjednik MZ Mokro Ivan Kraljević.

Osim vrijedne donacije knjiga, učenici su dobili i nove lopte za nogomet, košarku, rukomet i odbojku kako bi imali odgovarajuće rekvizite za igru na velikom odmoru ili tijekom nastave na satu tjelesnog odgoja.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.