Prije 21 godinu izašao prvi Bugs Bunny: Lost in Time – kaj te muči, Njofra?

Na današnji dan prije točno 21 godinu izašao je prvi 3D platformer proslavljenog Bugs Bunnyja, kod nas poznatog pod imenom Zekoslav Mrkva.

Likovi iz Looney Toons crtića nikada nisu imali naročito dobre videoigre, bilo da se radilo o Patku Paji, Tazu, Wile E. Kojotu, Brzom Gonzalesu ili nekom sasvim trećem. Doduše, nekim gamerima su u dobrom sjećanju ostale igre Bugs Bunny serijala, prvenstveno one za PlayStation i PC. Prva takva, naziva Bugs Bunny: Lost in Time, izašla je na današnji dan prije 21 godinu, piše HCL.hr.

Lost in Time bio je 3D platformer u kojemu je Zekoslav Mrkva uz pomoć stroja putovao kroz vrijeme. Posjetio je tako, između ostaloga, kameno doba, srednji vijek, eru pirata, ali i budućnost, gdje susreće različite likove Looney Toonsa. Gameplay se svodio na skupljanje mrkvica – jer što drugo zec može raditi u vremenu kojemu ne pripada.

Zekoslav je tijekom igre morao naučiti i neke posebne poteze, poput helikopterskog spuštanja s visine pomoću svojih dugih ušiju. Doduše, gameplay mehanika zajedno s kontrolama nije bila na vrhunskoj razini u usporedbi s 3D platformerima kao što su Super Mario 64, Spyro the Dragon i slični.

Gameplay mehanika zajedno s kontrolama nije bila na vrhunskoj razini u usporedbi s 3D platformerima.

Samim time, Bugs Bunny: Lost in Time nije postigao neki veliki uspjeh te je pokupio tek osrednje ocjene. Međutim, igra je dobila nastavak već iduće godine (Bugs Bunny & Taz: Time Busters) te je na njemu radio drugi developer.

Što se tiče tvoraca Lost In Timea, oni su još uvijek aktivni na sceni te su u zadnje vrijeme izbacili horor igru koju znate kao Dead by Daylight.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.