Prijateljska u Sarajevu – Igrač Novog Grada nožem po terenu ganjao igrače Sarajeva

Na prijateljskoj nogometnoj utakmici, u Halilovićima kod Sarajeva, dogodio se nesvakidašnji incident u kojem je omladinac Fudbalskog kluba Novi Grad, nakon završetka utakmice, s nožem u ruci ganjao vršnjake iz Fudbalskog kluba Sarajevo, javlja Dnevni avaz.

“Igrač Novog Grada, inicijala E. T., nakon završetka utakmice iz štucni pored kostobrana izvadio je nož i počeo ganjati igrače Sarajeva po terenu” – rekao je jedan od očevidaca ovog nemilog događaja na prijateljskoj utakmici, koja je odigrana u Sportsko-rekreativnom centru “Safet Zajko”.

Ovu informaciju potvrdio je i dežurni operativni MUP-a Kantona Sarajevo.

“Naša ekipa je imala intervenciju u Halilovićima” – potvrdio je za Dnevni avaz dežurni operativni MUP-a Kantona Sarajevo.

Veći incident spriječili su zaštitari koji su osiguravali utakmicu. Jedan od njih odmah je alarmirao i policiju, koja je veoma brzo došla na stadion i pronašla nož kojeg je E. T. u međuvremenu bacio kod klupe za rezervne igrače. Policija je napravila zapisnik, a samo zahvaljujući brzoj reakciji trenera i osiguranja, kasnije i pripadnika policije, spriječen je incident koji je mogao imati velike posljedice.

Na kraju valja napomenuti da je momčad Sarajeva slavila pobjedu od 2:1, a da sadašnju generaciju nadarenih nogometaša tima s Koševa vodi bivši A reprezentativac Bosne i Hercegovine, Džemal Berberović.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.