Prijam u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske u Mostaru

Generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru Velimir Pleša priredio je u hotelu ‘Mepas’ prijam za brojne uzvanike iz politike, kulture, gospodarstva, te predstavnike vjerskih zajednica i druge ugledne goste, a u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske.

Među uzvanicima bili su i gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević i predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić.

konzul 2D
„Dokazali smo da možemo preuzeti naš dio obveza kada je pomoć BiH u pitanju i jasno je da Hrvatska želi pomoći Bosni i Hercegovini u njenom napretku, gledajući na interes Hrvata koji ovdje žive, kako bi se stvorili uvjeti BiH za ulazak u veliku europsku obitelj“, rekao je između ostalog počasni građanin Širokog Brijega konzul Pleša obraćajući se nazočnima.

Najavivši svoj odlazak iz Mostara konzul Pleša je na kraju svog govora poručio: “Uvijek ste u mom srcu i ostat ćete, svi vi ljudi Hercegovine koji živite ispod ovog plavog neba i pored ove zelene Neretve”.

Konzulu Pleši je prigodnim riječima za sve što je učinio za BiH i za Hrvate u BiH zahvalio hrvatski član Predsjednštva BiH Dragan Čović darovavši mu na dar umjetničko djelo autora Marina Topića.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

Komentiraj: