Preusmjen promet u Hutovu, radi se pristupna cesta

U ponedjeljak, 24. siječnja, došlo je do privremenog izmještanja prometa na Lokalnoj cesti Hutovo prema Prijevoru, odnosno raskrsnici “Hutovo” koja spaja lokalnu cestu s novom trasom.

Prilikom izgradnje navedene trase iz Heringa d.d. je potvrđeno kako se lokalnom stanovništvu nastoji osigurati neometan promet, javlja portal Neum Online.

Ova lokacija je u zoni izgradnje ulaza na postojeću dionicu Magistralne ceste Neum-Stolac na početku LOT-a 5, uklapanja u lokalnu cestu prema Hutovu i ulaska na trasu pruge.

Prilikom izgradnje lokalne ceste Hutovo, dolazi do presijecanja lokalne ceste, a što za posljedicu ima izmještanje, odnosno izmjenu dijela trase lokalne ceste na mjestu uklapanja, koja povezuje to naselje sa mjestom Hutovo.

S građevinskog aspekta ovaj problem je riješen usmjeravanjem prometa preko trase pruge u jednom smjeru Sjever-Jug, čime bi se zadržao pristup navedenom naselju i postojećim lokalnim cestama.

Predviđene su faze izgradnje dijelova zaobilaznica kako ne bi došlo do zatvaranja prometnice i kako bi se u toku gradnje osigurala povezanost ovog naseljenog mjesta s navedenim okolnim mjestima, obzirom da je pored stare ceste Neum-Hutovo ovo i jedina cestovna veza. Faze izgradnje prometnice su:

  • Faza I : Preusmjeravanje prometa na trasu pruge – uklapanje na lokalne putove
  • Faza II : Puštanje prometa preko novoizgrađene Lokalne ceste Hutovo

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.