Pretresi u Mostaru: Uhićene dvije osobe osumnjičene za krivotvorenje novca

Službenici SIPA-e u srijedu su na području Mostara, izvršili pretrese stana, prostorija i pomoćnih objekata i pokretnih stvari, te privremeno oduzeli predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u izvršenju kaznenog djela “Krivotvorenje novca”.

Pretresi su rađeni po usmenim naredbama Suda Bosne i Hercegovine i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz SIPA-e, a izvršeni su na dvije lokacije.

Prilikom čega je, navode, otkriveno i privremeno oduzeto 37 novčanica u apoenima od 50 KM i 17 novčanica u apoenima od 20 KM za koje postoje osnove sumnje da su krivotvorene, te pisač, skener i kopir stroj za koje postoje osnovi sumnje da je korištena za izradu krivotvorenih novčanica.

Nakon izvršenih pretresa dvije osobe su dovedena u službene prostorije SIPA-e i ispitana u svojstvu osumnjičenih, o čemu će Tužiteljstvu BiH biti dostavljen odgovarajući izvještaj.

Navedene aktivnosti su sprovođene u suradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije i Ministarstva unutarnjih poslova Srednje-bosanske županije, priopćeno je iz SIPA-e.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.